En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 509 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 509 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
Ufak bi tartışma "DEJAVU"
5 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: After Effects Forum Önerileri :: Az Biraz Nefes Alın Geyik Köşesi
1 sayfadaki 1 sayfası
Ufak bi tartışma "DEJAVU"
Arkadaşlar az önce artık bilgisayarıma nerden geldise ( muhtemelen kardeşim atmıştır ) izledim. Film çok garibime gitti. yani şöyleki ; bi kere bilgisayar teknikleri var, geçmişi falan uzaydan inceleyebiliolar. sonra adam ışınlanıyor ve geleceği kurtarıyor.
Dejavu; bi şekil 6.his die tabir edilen bişi; yani olacağı sanki olmuş gibi o an görüyorsun. ama bu filmde her şey konu dışıydı. yani ilk defa bi filmi anlamak için u kadar uğraştım.
Film hakkında veya bu "dejavu" denen olay hakkında görüşleriniz, düşünceleriniz vardır mutlaka. . . . . .
Dejavu; bi şekil 6.his die tabir edilen bişi; yani olacağı sanki olmuş gibi o an görüyorsun. ama bu filmde her şey konu dışıydı. yani ilk defa bi filmi anlamak için u kadar uğraştım.
Film hakkında veya bu "dejavu" denen olay hakkında görüşleriniz, düşünceleriniz vardır mutlaka. . . . . .
murti- Daha Yeni
Meslek : öğrenci
Geri: Ufak bi tartışma "DEJAVU"
Dejavu, halihazırda yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur. Ânı daha önceden yaşamışlık halidir. Fransızca; déjà (daha önceden) ve voir (görmek) fiilinin geçmiş zamanda çekimi olan vu nun birleşiminden türemiştir.
Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir.
Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır.
Dejavunun zıttı jamais-vu dur. Bu durumda insanlar tanıdığı bir çevrede yabancılık çekebilirler. Dejavu ya benzer sebeplerle ortaya çıkar.
Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası hayatlarında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır.
İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur.
"http://tr.wikipedia.org/wiki/Dejavu_%28psikoloji%29"'dan alındı
dejavunu psikolojkideki tanımı böle..arada hepimize olur 'aaa ben bu anı hatılıyorum bi daha yaşamıştım ' gibi sesli düşünme durumu olur , ve hemen ardından bi dış ses ' hehehe dejavu dejavu arada banada oluyor' der..bizde sonra güler geçeriz
Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir.
Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır.
Dejavunun zıttı jamais-vu dur. Bu durumda insanlar tanıdığı bir çevrede yabancılık çekebilirler. Dejavu ya benzer sebeplerle ortaya çıkar.
Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası hayatlarında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır.
İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur.
"http://tr.wikipedia.org/wiki/Dejavu_%28psikoloji%29"'dan alındı
dejavunu psikolojkideki tanımı böle..arada hepimize olur 'aaa ben bu anı hatılıyorum bi daha yaşamıştım ' gibi sesli düşünme durumu olur , ve hemen ardından bi dış ses ' hehehe dejavu dejavu arada banada oluyor' der..bizde sonra güler geçeriz
Ayteq- Şimdilik Azimli
Meslek : i bi çalışma :P
Ayteq amacım dejavunun açıklaması değil. kendimizce bi tartışması olsun istedim. yani bana bayağı bi garip geldi. hani filmin etkisi diye bilirim. yani burda anlatılmış olan geleceği değiştirebilirsin gibi bişi. hakaten oluru böle şeyler. bi kaç kişiden duydum öle arada bana da oluo die. meslea sende sölemişin Ayteq. o bakımdan anlamış değilim. Yorumun için teşekkürler
murti- Daha Yeni
ama farkındaysan bi anda olur sonra üstündedurmayız onun,kendi kafamızdanda 5 saniye yada en fazla 10 sn ye düşünür geçeriz eğer derinine dalarsak zaten :kahve-:
ayrıcada geleceği deiştirmek biraz abartı tabi sen önceden göremiyosun ki sadece o anı yaşadığını hatırlıyorsun bi anda değiştirmek için vakit yoık zaten bence yani
ayrıcada geleceği deiştirmek biraz abartı tabi sen önceden göremiyosun ki sadece o anı yaşadığını hatırlıyorsun bi anda değiştirmek için vakit yoık zaten bence yani
Ayteq- Şimdilik Azimli
Meslek : i bi çalışma :P
demekki benim anladığım nokta farklıymış. belki bilirsiniz "son durak" diye bir film vardı. geleceği görüyordu. ama yinede kurtaramıodu. bende böyle bişi zannediyordum. ayteq dostumun son yorumunda farkettim . yani olay olduktan sonra sanki daha önce yaşamış hissi duyuyoruz. ama sadece olay anında olan bişi dimi. - demekki benim anlayamama sebebi buymuş. - dediğim gibi bende diyordum önceden görüyorsak, nie kimse umursamıyor. - o zaman bu dejavunun filmi de çok saçma sapan bişi. izlemenizi tavsiye ederim. o zaman nie böyle bir şey düşünüdüğüm anlaşılır. - huyumdur ; film üzerine hangi film olursa olsun çok düşünürüm. belki saçmalık ama oluyor -
murti- Daha Yeni
Dejavu boş iş hocam wer 20 kağıt direk baksın falcı kadın dış ülkelerde bu iş icra edilemediği için dejavu gibi sacmalıklara sarıyorlar halbuki bizim ülkede falcı kadınlar hiç öle görecem diye kasmıyor 2 taş açıyor veya bir fincan kahve tamamdırmurti demiş ki:Arkadaşlar az önce artık bilgisayarıma nerden geldise ( muhtemelen kardeşim atmıştır ) izledim. Film çok garibime gitti. yani şöyleki ; bi kere bilgisayar teknikleri var, geçmişi falan uzaydan inceleyebiliolar. sonra adam ışınlanıyor ve geleceği kurtarıyor.
sulh&saygı
Casablanca- Daha Yeni
Meslek : Muhalefet
Casablanca demiş ki:Dejavu boş iş hocam wer 20 kağıt direk baksın falcı kadın dış ülkelerde bu iş icra edilemediği için dejavu gibi sacmalıklara sarıyorlar halbuki bizim ülkede falcı kadınlar hiç öle görecem diye kasmıyor 2 taş açıyor veya bir fincan kahve tamamdırsulh&saygı
Bu kadar pahalımı yaf bu devaju
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
Casablanca doğru sölemiş. her şey ticaret amaçlı kullanılabiliyor. yakında
--- gel abi sana bi reform çekeyim 50 ytl -
---istediğin rüyaya yatırılır 30 ytl
--- abla çocuğuna realkarnasyon yapayım çok ucuz gibi bişiler duyarsak hiç şaşırmıcaz. her şey muhtemel yani
bu dejavuyu bizim türkler çekse cennet mahallesi tipinde bişi olur:D:D:D çiçek satıolar promosyon dejavu diye
--- gel abi sana bi reform çekeyim 50 ytl -
---istediğin rüyaya yatırılır 30 ytl
--- abla çocuğuna realkarnasyon yapayım çok ucuz gibi bişiler duyarsak hiç şaşırmıcaz. her şey muhtemel yani
bu dejavuyu bizim türkler çekse cennet mahallesi tipinde bişi olur:D:D:D çiçek satıolar promosyon dejavu diye
murti- Daha Yeni
alın size dejavu
Paz- Daha Yeni
Meslek : System Engineer
Kullandığınız Programlar : Winamp, Msn, MSPaint, IExplorer, Firefox, Pinball
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: After Effects Forum Önerileri :: Az Biraz Nefes Alın Geyik Köşesi
1 sayfadaki 1 sayfası