En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 498 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 498 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
Sesi müzikten ayırma
4 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe Premiere Pro :: Premiere Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
Sesi müzikten ayırma
sesi müzikten ayıran program varmı veya Adobepremier bunu yapabilirmi....???:scratch:
Misafir- Misafir
Geri: Sesi müzikten ayırma
Adobe premieerle yapabilrisn bunu...filmin yada videonun attıktan sonra zaten sesi ve videoyu kanal oalrak ayırıyor..sağ tık ypa filiminsütüne UNLİNK seceneğine tıklarsan film ve ses ayrı ayrı hareket edecektir..sesi silip film mi render ederbilirsin.. kolaygelsin
Ayteq- Şimdilik Azimli
Meslek : i bi çalışma :P
Ayteq demiş ki:Adobe premieerle yapabilrisn bunu...filmin yada videonun attıktan sonra zaten sesi ve videoyu kanal oalrak ayırıyor..sağ tık ypa filiminsütüne UNLİNK seceneğine tıklarsan film ve ses ayrı ayrı hareket edecektir..sesi silip film mi render ederbilirsin.. kolaygelsin
Sanırım Ayteq konuyu yanlış anladın sen videoyu müzikten değilde sesi müzikten ayırmak istediğini söylemiş bu konuda parogramlar var olduğunu bir kaç yerde okumuştum ama ilgilenmemiştim bi ara bakayım gene bulursam bilgilendiririm seni
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
aaaa evet yeni fark ettim nası okuduysam ben videoyu müzikten ayırma die okudum :lol!: bu AE kafamı çok bulandırıyo ondan glaiba özür idlerim ya
edit: Adobenin bi yazılımı var bununla yapılabiliyomuş
http://download.adobe.com/pub/adobe/..._tryout_en.exe linki bu
neyse hatamızı telafi etik heraLede..
Ayteq- Şimdilik Azimli
Ayteq demiş ki:aaaa evet yeni fark ettim nası okuduysam ben videoyu müzikten ayırma die okudum :lol!: bu AE kafamı çok bulandırıyo ondan glaiba özür idlerim ya
Hah işte olay budur çok çok iyi telafi ettin ama sağol bilgilendirme için
haziran- Admin
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
ömer pm attım bide sna rica ederiz haziran nedemek
Ayteq- Şimdilik Azimli
teşşekkürler ..ayteq.....suan sehir dışındayım eve dönünce bi bakmam lazim..yani nasıl bi şet anlamam lazım....iyi geceler herkese...
ah pardon hazirana da teşekkürler...
Misafir- Misafir
ömer tatlısöz demiş ki:teşşekkürler ..ayteq.....suan sehir dışındayım eve dönünce bi bakmam lazim..yani nasıl bi şet anlamam lazım....iyi geceler herkese...
Rica ederim Ömer bişey yapmadım bende teşekküre değecek, ama bişe söylicem ard arda mesaj atmak yerine son anda aklına birşey geldiğinde ikinci mesajı atmak yerine birinci mesajını edit yazan kısımdan önceki mesajının içine eklesen nasıl rahatlıcam bilemezsin senin ikinci mesajlarını temizlemekten temizlikçilere döndüm yahu :fiskos--:
haziran- Admin
Bu konularda kendisine çok güvendiğim ve bilgisi olan birisinden bir alıntı yapmak istiyorum..Umarım kızmaz..."Omega_Works"..Gerçi birilerine faydalı olduğunu bilirse kızmaz..
"Aslında bunun mümkün olmayacağını en başta söylemeliyim. Bunu yapabilen programlar olduğu söylensede hiç birisi tatmin edici seviyede sonuç vermeyecektir. Şimdiye kadar denediğim tüm programlar arasında en iyi sonucu Adobe Audition verdi. Programın kullandığı sistem çok da karışık değil, basit bir frekans kısma sistemi. Yalnız bu işlem için orijinal cd tavsiye ederim(cda formatı). Kopya cd lerde ve mp3 lerde zaten frekans kaybı yeterince fazla olduğu için ses sonunda robotize bi forma dönüşüyor...
Programın kendi içinde hazır ayarları bulunmakla birlikte direk kısılacak frekansa müdahale de mümkün. Zira kadın sesiyle erkek sesi aynı frekanslarda olmuyor, hatta hem cinslerde bile frekans farkı oluyor. Bu yöntemin en büyük dezavantajı kısılan frekanslara yakın olan frekanslarda olan seslerinde bu kısılmadan etkilenip dejenere olması. Özellikle keman ve gitar sesleri buna örnektir...
Bir diğer yöntem ise müzikteki mono seslerden stereo sesleri ayırmak. Bu yöntemde program farkı yoktur. Herhangi bir ses editörüyle yapılabilecek bir işlemdir.
Genelde müziklerde vokal mono kaydedilir(bunun aksi durumlarıda olabilir). Bu yöntemle orijinal müzikten mono sesler silinebilir. Yöntem şöyle işler; Stereo olan müziğimizin bir kanalını seçili hale getirip fazlarını (phases) ters (invert) çeviriyoruz. Böylece önceden + yönde hareket eden fazımız - yönde hareket etmeye başlıyor. Diğer kanalımızdaki faz hala + yönde. Şimdi bu iki kanalımızı eşit oranda ses seviyesiyle birbirine mixliyoruz. Ve ne oluyor - ler ve + lar birbirini götürüyor. Bu yöntemde de orijinal cd kullanılmasını tavsiye ediyorum."
Teşekkür ediyorum..
"Aslında bunun mümkün olmayacağını en başta söylemeliyim. Bunu yapabilen programlar olduğu söylensede hiç birisi tatmin edici seviyede sonuç vermeyecektir. Şimdiye kadar denediğim tüm programlar arasında en iyi sonucu Adobe Audition verdi. Programın kullandığı sistem çok da karışık değil, basit bir frekans kısma sistemi. Yalnız bu işlem için orijinal cd tavsiye ederim(cda formatı). Kopya cd lerde ve mp3 lerde zaten frekans kaybı yeterince fazla olduğu için ses sonunda robotize bi forma dönüşüyor...
Programın kendi içinde hazır ayarları bulunmakla birlikte direk kısılacak frekansa müdahale de mümkün. Zira kadın sesiyle erkek sesi aynı frekanslarda olmuyor, hatta hem cinslerde bile frekans farkı oluyor. Bu yöntemin en büyük dezavantajı kısılan frekanslara yakın olan frekanslarda olan seslerinde bu kısılmadan etkilenip dejenere olması. Özellikle keman ve gitar sesleri buna örnektir...
Bir diğer yöntem ise müzikteki mono seslerden stereo sesleri ayırmak. Bu yöntemde program farkı yoktur. Herhangi bir ses editörüyle yapılabilecek bir işlemdir.
Genelde müziklerde vokal mono kaydedilir(bunun aksi durumlarıda olabilir). Bu yöntemle orijinal müzikten mono sesler silinebilir. Yöntem şöyle işler; Stereo olan müziğimizin bir kanalını seçili hale getirip fazlarını (phases) ters (invert) çeviriyoruz. Böylece önceden + yönde hareket eden fazımız - yönde hareket etmeye başlıyor. Diğer kanalımızdaki faz hala + yönde. Şimdi bu iki kanalımızı eşit oranda ses seviyesiyle birbirine mixliyoruz. Ve ne oluyor - ler ve + lar birbirini götürüyor. Bu yöntemde de orijinal cd kullanılmasını tavsiye ediyorum."
Teşekkür ediyorum..
mobidik- O Artık Bir Usta
Meslek : kelseM
Teknik olarak süper bir bilgi mobidik sana ve arkadaşına teşekkürler
haziran- Admin
bende teşekkür ederim...
haziran doğru söylüyorsun cahilliğme ver....
Misafir- Misafir
Bende adobe audition kullanmistim ama müzigi %100 ayirmiyor bende belirteyim dedim :)böyle boguk gibi cikiyor ses
designer- O Artık Bir Kalfa
Meslek : Grafiker
ömer tatlısöz demiş ki:bende teşekkür ederim...
Ehuhehe yok canım olur böyle vakalar haziran yakalar
Ama biraz daha dikkat edersek bende biraz olsun rahatlarım çünkü çoğu mesajları editlemekten ne hale geldiğimi tahmi edebiliyosundur demi o bakımdan yane
Bu arada konuya dönersek hiç bir program sesle müziği ayırdığı zaman çok kaliteli bir kalıntı bırakmaz zaten ama çok kullanmamız gerekiyosa yapılmalı ciddi işlerde asla tavsiye etmem :kahve-:
haziran- Admin
Bana göre en iyisi Adobe Audition 3.0 ama birde şöyle birşey karşıma çıktı nette anlatım sahibi Trix_al rumuzlu arkadaşa teşekkürler.
Download Linki
http://www.goldwaving.com/downloads/gwave512.exe
Programın ara yüzü bu
Open deyip bir müzik dosyasını açıyoruz
Programın içine müzik dosyamız bu şekilde yükleniyor
Müziğimiz yüklendi
Vocal yerini (yani sanatçının ses gelen yerini) belirliyoruz. Burası biraz ince detaylı. Dikkat edelim. Es kaçmasın yoksa çirkin durur
Göründüğü gibi vokal yerini keseceğimiz yeri açıyoruz. (Adımları iyi takip edelim)
Bu bölümde vocal'i keseceğimiz menümüz açılıyor. Presets'den işaretli olan yeri seçiyoruz. Burada önemli olan iki şey var. Birincisi from ve too hızlarını kendiniz ayarlayacaksınız. Ama yok ayarlamazsanız program kendini otomatik olarak kendi standartına alacaktır. İkincisi ise mutlaka ön izleme yapmalısınız ki şarkının seslerini düzgün kaybedelim.
From-too ayarlarını yaptık, ön izlemeyi yaptık ve bizim istediğimiz verimi aldık. Şimdi OK diyeceğiz ve bu şekilde yüklenmesini bekleyeceğiz. Yaklaşık 5-7 saniye arasında sürer
Bu iş bu kadar arkadaşlar. Şimdi bazı arkadaşlarımız bütün şarkıları keseceğini zannediyorlar. Bu işlem her parçaya uygulanmayabilir. Yüzde yüz verim alamayabilirsiniz. Fakat sizi tatmin edecektir.
Download Linki
http://www.goldwaving.com/downloads/gwave512.exe
Programın ara yüzü bu
Open deyip bir müzik dosyasını açıyoruz
Programın içine müzik dosyamız bu şekilde yükleniyor
Müziğimiz yüklendi
Vocal yerini (yani sanatçının ses gelen yerini) belirliyoruz. Burası biraz ince detaylı. Dikkat edelim. Es kaçmasın yoksa çirkin durur
Göründüğü gibi vokal yerini keseceğimiz yeri açıyoruz. (Adımları iyi takip edelim)
Bu bölümde vocal'i keseceğimiz menümüz açılıyor. Presets'den işaretli olan yeri seçiyoruz. Burada önemli olan iki şey var. Birincisi from ve too hızlarını kendiniz ayarlayacaksınız. Ama yok ayarlamazsanız program kendini otomatik olarak kendi standartına alacaktır. İkincisi ise mutlaka ön izleme yapmalısınız ki şarkının seslerini düzgün kaybedelim.
From-too ayarlarını yaptık, ön izlemeyi yaptık ve bizim istediğimiz verimi aldık. Şimdi OK diyeceğiz ve bu şekilde yüklenmesini bekleyeceğiz. Yaklaşık 5-7 saniye arasında sürer
Bu iş bu kadar arkadaşlar. Şimdi bazı arkadaşlarımız bütün şarkıları keseceğini zannediyorlar. Bu işlem her parçaya uygulanmayabilir. Yüzde yüz verim alamayabilirsiniz. Fakat sizi tatmin edecektir.
haziran- Admin
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe Premiere Pro :: Premiere Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası