After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları
Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.

Join the forum, it's quick and easy

Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Yıldız Sinema Günleri
Yağmur Damlaları EmptySalı 25 Ocak 2022, 16:12 tarafından ytusinema

» epic games reklamı
Yağmur Damlaları EmptyPerş. 12 Eyl. 2019, 14:02 tarafından ainoslu.22

» Hesap silimi ya da banlanma
Yağmur Damlaları EmptyC.tesi 31 Ağus. 2019, 09:04 tarafından gariban

» 10. Yıldız Kısa Film Festivali Geliyor!
Yağmur Damlaları EmptyPaz 14 Mayıs 2017, 10:38 tarafından ytusinema

» After Effects Uzmanı Aranıyor (Ankara)
Yağmur Damlaları EmptyCuma 14 Nis. 2017, 13:58 tarafından Kün Medya Yapım

» İÇERİ BAK LÜTFEN KAFAYI YİCEM
Yağmur Damlaları EmptySalı 11 Nis. 2017, 10:55 tarafından korsankirici

» After Effects - Neon Text Efekti - Ders 8
Yağmur Damlaları EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:32 tarafından theyamak

» After Effects - Tanıtım Animasyonu Kurumsal - Ders 7
Yağmur Damlaları EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

» After Effects - Retro Intro Yapımı - Ders 6
Yağmur Damlaları EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 141 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 141 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ceren0

Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
En iyi yollayıcılar
haziran
Yağmur Damlaları Vote_lcapYağmur Damlaları Voting_barYağmur Damlaları Vote_rcap 
boronzox
Hale
olivon
render
alpino
Joker
aloha34
mobidik
ypr

Anahtar-kelime

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın

Yağmur Damlaları

Yağmur Damlaları Empty Yağmur Damlaları

Mesaj  cemilmax Ptsi 31 Ağus. 2009, 16:25

Merhaba arkadaşlar , sitede de araştırdım ama soracağım soru ile ilgili bir konu bulamadım.
Yapmak istediğim şey after effects de bir deniz layer ına displacement map atadım.Üzerine de solid layer atayıp buna iç içe halka şeklinde maske atadım.Bu maskeleri de add , subtract , add , subtract filan yaparak stoke efekti atadığımda kalınlığı olan halkalar oluşturdum.Daha sonra Basic3d efekti ile perspektif e uyacak şekilde çevirdim.Bunu su üzerindeki dalga yayılımı için yaptım.Bu solidi daha sonra pre compose yaptım
Daha sonra denize atadığım displacement map te layer olarak bu pre compose u seçtim bu katmanlardaki güneş şeklindeki collapse transformations kutucuklarını da işaretledim.
Sonuçta deniz üzerinde dalga oluşumunu oluşturdum.Pre compose daki opacity , scale anahtarlar oluşturarak deniz üzerinde yavaşça büyüyerek oluşmasını ve daha sonra kaybolmasını anime edebildim.
Yalnız işte sorum burada başlıyor ; ben sadece tek bir dalga oluşturabiliyorum.Etrafta birbirinden farklı fazlarda hareket eden dalgalar nasıl oluşturabilirim.Bunu çok denedim ama bulamadım.
Pre compose u çoğaltırsam bu sefer bu layer ı displacement ta seçmem gerek bu sefer diğeri kaybolacak.
Ya da pre compose yapmadan önce , dalga layer ını alt alta kopyalayıp birden fazla layer oluştursam bile ( echo efektini de kullandım , elle manuel olarak ta yaptım ) ,
deniz üzerinde çok sayıda dalga oluşuyor fakat kesinlikle aynı fazda hareket ediyor ve yerleşim kontrolü çok zor.
Öncelikle buraya kadar sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum.İnşallah güzel bir ipucu verebilirsiniz.Hayırlı akşamlar ...

Edit: Bir şey daha denedim onu yazmayı unutmuşum.Birinci dalgayı oluşturdum , dedim ki aynı layer ları kopyalayarak bir tane daha oluşturayım.Deniz ve dalga layer larından kopya aldım .Bu yeni deniz in displacement ına yeni dalganın adını layer olarak atadım.Bu sefer bu dalga da oluştu onu farklı bir pozisyona çektim ama altındaki ilk dalga görünmüyor.Deniz layerları birbirini kapatıyor.O zaman layer lar arasındaki mode ları kullanayım dedim iki dalgayı yan yana görebildiğim transfer mode ları var ( add , overlay , ... gibi) ancak her biri de deniz resimlerini oldukça bozdular , ya çok patlak ya da çok karanlık oldu.
Bu yöntem de bi işe yaramadı maalesef ...
cemilmax
cemilmax
Daha Yeni
Daha Yeni

Meslek : mimar

- Similar topics