En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 186 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 186 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
Color Matte nedır.
3 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
Color Matte nedır.
Teknık bır sey sorucam . Bu color matte denen bır sey varya hanı fılmın yada resmın sıyah beyazını kastedıyorum
bu ne ıse yarar ve nasıl cıkartılır.
Örnegın
bır sıteden patlama efektı vıdeosu ındırmıstım evvelden , fılmde once
renklı normal patlama sahnesı var sonrada sıyah beyaz sahnesı var aynı
goruntunun demekkı bır ıse yarıyor.
sımdıde bır mattepaint yapan
cocugun fılmını ızledım sehrın renklerıyle oynarken alt kısımlara bu
colormatte yanı sıyah beyazı yerlestırdı.
Alttakı vıdeoda once renklı sonradan sıyah beyaz matte denen kısmı oynuyor bır cok paralı prof. satın aldıgımız vıdeoda bu bulunuyor.demekkı bır ıse yarıyor
bu ne ıse yarar ve nasıl cıkartılır.
Örnegın
bır sıteden patlama efektı vıdeosu ındırmıstım evvelden , fılmde once
renklı normal patlama sahnesı var sonrada sıyah beyaz sahnesı var aynı
goruntunun demekkı bır ıse yarıyor.
sımdıde bır mattepaint yapan
cocugun fılmını ızledım sehrın renklerıyle oynarken alt kısımlara bu
colormatte yanı sıyah beyazı yerlestırdı.
Alttakı vıdeoda once renklı sonradan sıyah beyaz matte denen kısmı oynuyor bır cok paralı prof. satın aldıgımız vıdeoda bu bulunuyor.demekkı bır ıse yarıyor
aloha34- O Artık Bir Usta
Meslek : Grafiker
Kullandığınız Programlar : Önüne gelen her programı
Geri: Color Matte nedır.
Matte'nin anlamı "Mat-Donuk" anlamına geliyor.
Yani renkler donuk renkler siyah beyaz.
Matte Paint'te renkli olan bir çalışmanın renklerini azaltarak güzelleştirme sanatına deniyor sanırım
Matte Paint'te renkli olan bir çalışmanın renklerini azaltarak güzelleştirme sanatına deniyor sanırım
boronzox- Forum Yöneticisi
- Varsa Çalıştığınız Firma : Friilens
Meslek : Moşın Dizaynır
Kullandığınız Programlar : After Effects CS4
:Hohohuho: :Hohohuho: Ya boronzox o kadarını anladık abıcım ne ıse yarıyo onu anlatsanaboronzox demiş ki:Matte'nin anlamı "Mat-Donuk" anlamına geliyor.
Yaw nasıl neye yarıyor
Diyelim filmde bir sahnede flashback var ki genelde siyah beyaz olurlar.
Orada herşeyi o renk yapıyorlar mesela.
Filmlerde çok olur...
Filmlerde çok olur...
boronzox- Forum Yöneticisi
- Varsa Çalıştığınız Firma : Friilens
Meslek : Moşın Dizaynır
Kullandığınız Programlar : After Effects CS4
Sanmıyorum.Bunun ıcın vıdeonun mattesını nıye koysunlarkı bunu renklerle oynayarak yapıyoruz zaten.boronzox demiş ki:Yaw nasıl neye yarıyor
Filmlerde çok olur...
Şu olabılırmı ben bant reklamların altına yesıl ekran patlamasın dıye koyu renk solıd atıyorum buda onun gıbı bır sey olabılırmı acaba
neyse bır bılen cıkar herhalde
Videoların siyah beyaz ( alpha ) kanalını koymalarının sebebi istediginiz bir composizyonnuzda hic ugrasmadan videoyu butun renkleriyle ve ihtisamıyla import edip kullanabilmeniz içindir. O siyah beyaz video ile renkli videoyu maskladıgınızı dusunun tabi geriye kalan ksıımlar transparan olacagı icin sizin calısmanızla mukemmel uyum saglamış oluyor, bu anlattıgım olay mask yapoılmadan layer adjustementlarla yapılıyor sanırım bu beni çook aşar %100 emin degilim şu an ne yazıyorsam :Ahuhahaa:
Bir de matte ile bu bahsettigimiz video olayı (siyah beyaz ve renkli video) farklı seylerdi gibi aklımda kalmıs ama.
Matte paintte bir yerin resmi cekiliyor veya videosu,
o resim ve videonun ustune baska objeler ekleniyor veya mekanın goruntusu degistirliyor diye biliyorum.
Bir ustadımız baslıgı okusada aydınlansak bak simdi bende kendimden kuskulanmaya baslıyorum umarım kimseyi yanlıs yonlendirmiyorumdur :hımm-m:
hmm az arastırdım simdi alıntı ekliyecegim
Alıntı: (Kaynak linki)
MATTE PAINT;
# film endustrisinde montajda yerlestirilen fonlarin hazirlanmasi isidir.
ornek verelim:
http://www.mattepainting.org/
http://www.raynault.com/
# esprisi şudur: tam olarak istenen şekilde fotoğraflanması zor olacak ya da pahalıya gelecek olan arkaplanların(veya gerçekte olmayan hayali mekanların) çizimlerinin gerçekçi olarak yapılmasıdır. filmlerde gerçek gibi gözüken bir çok arkaplan bu şekilde yapılır.
nasıl hazırlandığı ve kısa tarihçesiyle ilgili olarak: http://www.matteworld.com/projects/siggraph01.html
Bir de matte ile bu bahsettigimiz video olayı (siyah beyaz ve renkli video) farklı seylerdi gibi aklımda kalmıs ama.
Matte paintte bir yerin resmi cekiliyor veya videosu,
o resim ve videonun ustune baska objeler ekleniyor veya mekanın goruntusu degistirliyor diye biliyorum.
Bir ustadımız baslıgı okusada aydınlansak bak simdi bende kendimden kuskulanmaya baslıyorum umarım kimseyi yanlıs yonlendirmiyorumdur :hımm-m:
hmm az arastırdım simdi alıntı ekliyecegim
Alıntı: (Kaynak linki)
MATTE PAINT;
# film endustrisinde montajda yerlestirilen fonlarin hazirlanmasi isidir.
ornek verelim:
http://www.mattepainting.org/
http://www.raynault.com/
# esprisi şudur: tam olarak istenen şekilde fotoğraflanması zor olacak ya da pahalıya gelecek olan arkaplanların(veya gerçekte olmayan hayali mekanların) çizimlerinin gerçekçi olarak yapılmasıdır. filmlerde gerçek gibi gözüken bir çok arkaplan bu şekilde yapılır.
nasıl hazırlandığı ve kısa tarihçesiyle ilgili olarak: http://www.matteworld.com/projects/siggraph01.html
En son Saki tarafından Çarş. 24 Haz. 2009, 18:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : Alıntı Eklendi :))
Saki- O Artık Bir Kalfa
Meslek : Tekniker
Kullandığınız Programlar : DW, FW, PS
Saki hıc bır sey olmasa sırf arastırman ıcın sonsuz tesekkurler :GOODs: . mattepaint i bılıyorum hatta bununla ılgılı calısmalarımda var sıtemızde ama ben 2-3 yerde bu olayı gordum ve yaptıkları ana colormatte yazmıslardı o yuzden bende oyle yazdım.Yoksa sana katılıyorum bana kalırsada alpha canle goruntu o.
aloha34 demiş ki:Saki hıc bır sey olmasa sırf arastırman ıcın sonsuz tesekkurler :GOODs: . mattepaint i bılıyorum hatta bununla ılgılı calısmalarımda var sıtemızde ama ben 2-3 yerde bu olayı gordum ve yaptıkları ana colormatte yazmıslardı o yuzden bende oyle yazdım.Yoksa sana katılıyorum bana kalırsada alpha canle goruntu o.
Rica ederim Aloha34, simdi matte ve video bahsedilince dedim bu başka bir sey mı değilmi bir de emin olalım istedim
Videonu simdi izleyebildim firmada videolara otomatik engel var
evet göstermiş olduğun videonun matte ile bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, senin de belirtmis oldugun gibi ticari satılan footage videolarında siyah beyaz videoları da mevcut composizynda 2 videonun tam bir butun olmasını saglıyor bu siyah beyaz videolar, yine emin olmamakla birlikte sanırım quicktime videolarda kiminde alpha katı tek bir videoda oluyor boylelikle boyle 2 ayrı video ile ugrasmadan direk komposizyonuna ekledigin video senin videonla butun oluyor. bununla ilgili bir video ders hazırlansa super olur
Butun oluyor derken kastetmek istedigim hani yesil zeminde arka zemini ayarlarla temizliyoruzya bunda o otomatik temizleniyor farzet
umarım anlatabilmisimdir
Saki- O Artık Bir Kalfa
Meslek : Tekniker
Kullandığınız Programlar : DW, FW, PS
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası