En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 116 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 116 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
AE CS3 Preferences (Tercihler)
3 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
AE CS3 Preferences (Tercihler)
Selam arkadaşlar... Yeni bir üyeyim. Buradaki pek çok arkadaş gibi ben de AE'yi öğrenme hevesinde olan biri olduğumu belirterek başlamak istiyorum sözlerime. (Malesef şimdilik kota sorunum var o yüzden AE'ye başlangıç videolarını indirip izlemeyemeyeceğim ay sonuna kadar) :(
Forumda arattım fakat After Effects'in Preferences (Tercihler) bölümüyle ilgili bir konu başlığı bulamadım.
AE'i uzun süredir kullanan arkadaşlardan program kullanımındaki en uygun, en verimli preferences ayarları nelerdir, default ayarlar haricinde hangi ayar neyi sağlıyor gibi merak ettiğim pek çok detay var.
Örnek vermek gerekirse: Özellikle Preferences - Preview panelindeki OpenGL olayını çözemedim. OpenGL nedir, neye yarar, gerekli midir. Çünkü Enable OpenGL yapamıyorum
Ayrinca yine Edit Menüsü altındaki Templates ve Animation Menüsü altındaki Browse Preset kısımlarının neye yaradığını ve nasıl kullanıldıklarını merak ediyorum. Browse Preset'daki text efektlerinin uygulanabildigini görmüstüm ingilizce bir derste fakat bende hata veriyor mesela. Ayrıca File Menüsü altındaki Project Settings ayarlarını merak ediyorum.
Kısa veya uzun farketmez bilgilerinizi paylaşırsanız faydalı olacağını düşünüyorum. Veya bunları detaylı anlatan linkler de olursa da sevinirim. Başka bir önerim de, bilmiyorum zor mu olur ama programın en iyi performansı ve verimi için geçerli olan program ayarlarının (bence öncelikli preferences) resimli anlatımının yapılması mümkün müdür? :selam-m:
Forumda arattım fakat After Effects'in Preferences (Tercihler) bölümüyle ilgili bir konu başlığı bulamadım.
AE'i uzun süredir kullanan arkadaşlardan program kullanımındaki en uygun, en verimli preferences ayarları nelerdir, default ayarlar haricinde hangi ayar neyi sağlıyor gibi merak ettiğim pek çok detay var.
Örnek vermek gerekirse: Özellikle Preferences - Preview panelindeki OpenGL olayını çözemedim. OpenGL nedir, neye yarar, gerekli midir. Çünkü Enable OpenGL yapamıyorum
Ayrinca yine Edit Menüsü altındaki Templates ve Animation Menüsü altındaki Browse Preset kısımlarının neye yaradığını ve nasıl kullanıldıklarını merak ediyorum. Browse Preset'daki text efektlerinin uygulanabildigini görmüstüm ingilizce bir derste fakat bende hata veriyor mesela. Ayrıca File Menüsü altındaki Project Settings ayarlarını merak ediyorum.
Kısa veya uzun farketmez bilgilerinizi paylaşırsanız faydalı olacağını düşünüyorum. Veya bunları detaylı anlatan linkler de olursa da sevinirim. Başka bir önerim de, bilmiyorum zor mu olur ama programın en iyi performansı ve verimi için geçerli olan program ayarlarının (bence öncelikli preferences) resimli anlatımının yapılması mümkün müdür? :selam-m:
grafikadam- Daha Yeni
Meslek : grafiker
Kullandığınız Programlar : Photoshop, Freehand ve biraz AE ve PR
Geri: AE CS3 Preferences (Tercihler)
Cuma günü akşamı preferences konusu için tutorial hazırlanacaktır :GOODs:
boronzox- Forum Yöneticisi
- Varsa Çalıştığınız Firma : Friilens
Meslek : Moşın Dizaynır
Kullandığınız Programlar : After Effects CS4
Engin anlatacakmış resimli anlatmaya gerek kalmadı sesli anlatır o genelde
Bu arada aramıza hoşgeldin bu kadar uzun ve düzeylli sorun içinde teşekkürler ayrıca işini ciddiye almak istemende güzel
Bu arada aramıza hoşgeldin bu kadar uzun ve düzeylli sorun içinde teşekkürler ayrıca işini ciddiye almak istemende güzel
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
haziran demiş ki:Engin anlatacakmış resimli anlatmaya gerek kalmadı sesli anlatır o genelde
Çok sağol haziran. Bahsettiğim konuların (preferences ve diğer ayarlar) önemli olduğunu ve çok kişiye faydası olacağını tahmin ettiğimden forumda yer alması gerekir diye düşündüm ilk etapta. Eski bir Photoshop kullanıcısı olduğum için ve Adobe'un programlarına aşinalığımdan olsa gerek, minik gibi görünen ama yanlış bir ayarın ilgili programın kullanımını oldukça değiştirebileceğini (yada çok değiştirmese bile "aaa şu işe bak, böyle bir ayar da varmış" dedirtebileceğini) bildiğimden iyi olur diye düşündüm.
Bu durumda Engin arkadaşımıza da şimdiden teşekkür ediyorum. Görüşürüz.
grafikadam- Daha Yeni
Meslek : grafiker
Kullandığınız Programlar : Photoshop, Freehand ve biraz AE ve PR
En kısa zamanda ekleyeceğim efenim. Ayrıca indirmenize de gerek kalmayacak.
Blip.tv ye upload edeceğim.
Sanırım after effects başlıklarından uygun olanına sabitlenebilir.
Blip.tv ye upload edeceğim.
Sanırım after effects başlıklarından uygun olanına sabitlenebilir.
boronzox- Forum Yöneticisi
- Varsa Çalıştığınız Firma : Friilens
Meslek : Moşın Dizaynır
Kullandığınız Programlar : After Effects CS4
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası