En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 199 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 199 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
Kamera ile pan hareketi sırasında görüntü atlaması titremesi
4 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
Kamera ile pan hareketi sırasında görüntü atlaması titremesi
Öncelikle merhaba arkadaslar... Bu platformu kuranları ve ayakta tutanları tebrik ediyorum... Benim sorunuma gelirsek, sabit objelere kamera hareketi ile yaklaşırken (özellikle pan hareketi) o objelerin görüntüsünde bir titreme atlama ve gözü rahatsız edici bir kayma oluyor. saniyede 25 karede alsam 75 karede alsam bu titremeyi engelliyemiyorum... Sorunu after projesinde halletmek gerekiyor çünkü edius'ta anti flicker atılsa bile birşey değişmiyor... bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olacagım...
ozbey-dogaa- Daha Yeni
Meslek : ogrenci
Geri: Kamera ile pan hareketi sırasında görüntü atlaması titremesi
Merhaba aramıza hoşgeldin
Ama sorunundaki sabit objelere kamera ile yaklaşırken olan titreme normal değil, donanımsal olabilir diye düşünüyorum ayrıca diğer projelerinizdede aynı sorunla karşılaşıyorsanız bu garantilenmiş demektir, sadece bu çalıştığınız projede sorun yaşıyorsanız titreme zannettiğiniz durumun aslında yaklaştığınız objenin düşük kalitede olması olabiliyor yani pixelleşmeler oluşabiliyor bu pixelleşme durumlarıda bu yanılgıyı verebilir, tabi ben bu tahminleri kafamda ürettiğim sorununuza karşı cevaplıyorum çalışmayı görmek daha sağlıklı bir sonuca ulaşmamızı sağlar aslında, mümkünse proje dosyanızı buraya koyabilirseniz bakabiliriz aynı durum bizdede söz konusumu yoksa proje ayarlarınızdamı bir sorun var daha iyi anlarız.
Ama sorunundaki sabit objelere kamera ile yaklaşırken olan titreme normal değil, donanımsal olabilir diye düşünüyorum ayrıca diğer projelerinizdede aynı sorunla karşılaşıyorsanız bu garantilenmiş demektir, sadece bu çalıştığınız projede sorun yaşıyorsanız titreme zannettiğiniz durumun aslında yaklaştığınız objenin düşük kalitede olması olabiliyor yani pixelleşmeler oluşabiliyor bu pixelleşme durumlarıda bu yanılgıyı verebilir, tabi ben bu tahminleri kafamda ürettiğim sorununuza karşı cevaplıyorum çalışmayı görmek daha sağlıklı bir sonuca ulaşmamızı sağlar aslında, mümkünse proje dosyanızı buraya koyabilirseniz bakabiliriz aynı durum bizdede söz konusumu yoksa proje ayarlarınızdamı bir sorun var daha iyi anlarız.
En son haziran tarafından Perş. 19 Şub. 2009, 16:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
Mehaba arkadaşım hoşgeldin aramıza. Eğer yanlış tahmin etmiyorsam Tv sektöründe çalışan bir arkadaşımızsın. Kullandığın terimlerden tahmin ediyorum. Sana Problem hakkında şunu söyleyebilirim.
Camera hareketi yaparken öncelikle sadece sayfa boyutunu kullanmak gibi bir zorunluluğun yok. Yani kullandığın imajları sahne dışına da taşıyabilirsin. Böylece ilk problemi ortadan kalıdrmış olduk.Böylece imajların arasını biraz aç. Sonra sahneyi biraz daha genişletmek için camera zoom ayarını azalt(imajların görüntüsünü bozmadan)örnek 250 yapabilirsin. Böylece küçük bir alanda geniş açı ve balık gözü objektifli kamera gibi hareket edecektir. Ayrıca motion blur özelliğinide devreye sokarsan deyme keyfine.Hadi hoşçakal
Camera hareketi yaparken öncelikle sadece sayfa boyutunu kullanmak gibi bir zorunluluğun yok. Yani kullandığın imajları sahne dışına da taşıyabilirsin. Böylece ilk problemi ortadan kalıdrmış olduk.Böylece imajların arasını biraz aç. Sonra sahneyi biraz daha genişletmek için camera zoom ayarını azalt(imajların görüntüsünü bozmadan)örnek 250 yapabilirsin. Böylece küçük bir alanda geniş açı ve balık gözü objektifli kamera gibi hareket edecektir. Ayrıca motion blur özelliğinide devreye sokarsan deyme keyfine.Hadi hoşçakal
creativeayhan- Forum Yöneticisi
Meslek : xxx
Kullandığınız Programlar : xxx
Bir örnek atabilirseniz daha iyi olur. Sorununuzun bir çok sebebi olabilir ...
emirkaan- O Artık Bir Kalfa
Meslek : uıouıouıo
Kullandığınız Programlar : ıouıouıo
Basit bir örnek...
Arkadaşlar şimdi size basit bir örnek yolluyorum. Saniyede 25 kare (pal) formatındaki bu videoda ''+'' işaretlerinin cisim ve köşelerin kırılışını daha rahat görebilirsiniz... İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...
http://rapidshare.com/files/200123461/titreme.mov.html
http://rapidshare.com/files/200123461/titreme.mov.html
ozbey-dogaa- Daha Yeni
Meslek : ogrenci
Objenin katettiği yol (ekran boyunca) ve toplam süre (2 saniye) itibariyle böyle bir titreme normal gibi geliyor. Yani mesela süreyi iki katına çıkarırsan bu titremeti yaşamazsın yada çok daha az hissedilir. Ama dersen ki benim 2 saniyede bu işi yapmam lazım o zaman söyleyebileceğim tek şey motion blur'u aktif hale getirmen (ki bunu Ayhan arkadaşımız söylemiş) o zaman hareket hem daha gerçekçi hem de kırılmalarda azalma olur.
Başka bir yolu varsa onu bilmiyorum anlatan olursa öğreniriz
Başka bir yolu varsa onu bilmiyorum anlatan olursa öğreniriz
emirkaan- O Artık Bir Kalfa
Meslek : uıouıouıo
Kullandığınız Programlar : ıouıouıo
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası