En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 105 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 105 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
Stroke hakkında
2 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
Stroke hakkında
Sa
stroke şekil oluşturma((((
arkadaslar ae de bi nesnemizi maske aracı ile çizdik.ve ona stroke effect ini ekledik.paint style ' lini "reveal orjinal image " yaptık, sonrada timeline da end ini basta 0, sonda 100 yaptık. ve seyretmeye basladığımızda sekil basta yokken zmn ilerledikce maske çizgisinin izinde olusuyor.))))))
yaptım simdi bunu üstüne bi layer açıp oaraya kalem çizdim ve bu kalemin stroke effekti li nesne nin (maske yönünde) oluşumu yönünde önüden kalem ilerlese..yani kalem yazıyomus gb dielim...
bunu yapmanın ne gb yoları vardır??((herhalde kodlarla olmaz, baska kolay yolu var mı?)posion felan deiştirmeden)
saygılarımla
stroke şekil oluşturma((((
arkadaslar ae de bi nesnemizi maske aracı ile çizdik.ve ona stroke effect ini ekledik.paint style ' lini "reveal orjinal image " yaptık, sonrada timeline da end ini basta 0, sonda 100 yaptık. ve seyretmeye basladığımızda sekil basta yokken zmn ilerledikce maske çizgisinin izinde olusuyor.))))))
yaptım simdi bunu üstüne bi layer açıp oaraya kalem çizdim ve bu kalemin stroke effekti li nesne nin (maske yönünde) oluşumu yönünde önüden kalem ilerlese..yani kalem yazıyomus gb dielim...
bunu yapmanın ne gb yoları vardır??((herhalde kodlarla olmaz, baska kolay yolu var mı?)posion felan deiştirmeden)
saygılarımla
yalnizkurt09- Şimdilik Azimli
Meslek : Öğrenci
Kullandığınız Programlar : NVidia Kontrol paneli
Geri: Stroke hakkında
Malesef after effects'te mask toollarla oluşturulan pathleri başka bir layerin takip etmesinin bir yolu yok.Ancak zorlu bir yol olarak strokeli layerini duplicate edip stroke keyframeleriyle oynayıp yeni layerindeki strokeyi sadce hareket eden bir nokta haline getirip kalem layerine tracklayabilirsin.(evet saçma bir yöntem) Ama benim önerim stroke değil write-on effectini kullanman.Yöntem şu: Yeni bir solid layer oluştur.Bu layere write-on effectini ver.Null object oluştur.write-on effectinin brush position parametresini nullunun position parametresine bağla.(effectin brush position değişkeninin yanındaki kronometre butonuna alt tuşuyla beraber tıklayıp,timelinede çıkan küçük spiral şekli null objectsin position değişkenine sürükle) çizmek istediğin şekli nullunu anime ederek oluştur.Kalem layerini kompozisyonuna ekle.kalemin anchor pointini kalemin ucuna getir.Kalemi nullun üstüne getirip null layere bağla.bitti.
edit:layerin pathi takip etmesinin de yolu varmış.Mask pathi çift tıklayarak seç,ctrl+c yap.Hareket ettirmek istediğin layerin position sekkmesini seçip ctrl+v yap.
edit:layerin pathi takip etmesinin de yolu varmış.Mask pathi çift tıklayarak seç,ctrl+c yap.Hareket ettirmek istediğin layerin position sekkmesini seçip ctrl+v yap.
volkinefendi- Daha Yeni
Meslek : animatör
Kullandığınız Programlar : after efects,photoshop,3ds max,premiere,final cut
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası