En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 46 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 46 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
Kendi ekseni etrafinda dönme
4 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
Kendi ekseni etrafinda dönme
Çok kisa, basit ama benim yapmayi basaramadim bisey var.Örnek olrak arkadaslar mesela netten bir oto lastigi buldunuz jpeg formatli bunu ps'ta etrafini temizlediniz ve aftere yolladiniz afterda ise bu objenin sadece kendi ekseni etrafinda dönmesini istiyoruz bunu nasil yapabiliriz.Ha bu arada unutmadan ben bunun gibi bisey yaptim ama ya photoshopta yada afterda hata yaptim obje döndükce sekli bozuluyordu.En basindan anlatirsaniz sevinirim..
verkan- Şimdilik Azimli
Meslek : ------
Geri: Kendi ekseni etrafinda dönme
Kendi etrafında dönmesi derken 3d obje gibi dönmesini bekleyemezsin sonuçta 2d ama Max ile modeleyip yapabilirsin tam olarak istediğini
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
Yok öyle bir dönme değil diyorsan:
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/kamera-odakly-donen-nesneler-t2513.htm
burda bir dönme olayı var bir bak istersen...
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/kamera-odakly-donen-nesneler-t2513.htm
burda bir dönme olayı var bir bak istersen...
mobidik- O Artık Bir Usta
Meslek : kelseM
Aracına tam dik açıyla yandan bakarken dönen lastikler istiyosun sanırım....
Tekerlekleri PS ile ayrı png lere dönüştür... (tekerlek dışındaki kısımları bacround dahil sil böylece obje yuvarlak kalır)
After e.de istediğin yere yerleştirip 3d layer yap....
Tekerlerin olduğu layer'da >transform>z rotation seçeneğine keyframe ekle...
hareketin devam etmesini istediğin zamana geç....
z rotation daki 0 x +0,0 yazan kısımda +0,0 yazılı yeri dönme yönüne göre
ve istediğin teker hızına göre arttır veya azalt....
Bunu yaptıktan sonra tekerin olduğu layer'a motion blur eklersen daha gerçekçi olur....
2. önemli nokta....
Aracını hareketlendirmek için null object kullan.... araca ve tekerlere null object'i parent verirsen dönen tekerler araçla birlikte ilerleyecektir....
(3dmaxte yapılacak lastik gibi olmaz tabiki ama doğuş otonun wolsvagen reklamlarından birinde aynı bu anlattığım şekilde sahneye giriyor araç... yanılmıyorsam peugeot reklamlarından birindede vardı bu...)
Umarım atladığım bir nokta olmamıştır... (yazmadan önce denedim kaba taslak)
Tekerlekleri PS ile ayrı png lere dönüştür... (tekerlek dışındaki kısımları bacround dahil sil böylece obje yuvarlak kalır)
After e.de istediğin yere yerleştirip 3d layer yap....
Tekerlerin olduğu layer'da >transform>z rotation seçeneğine keyframe ekle...
hareketin devam etmesini istediğin zamana geç....
z rotation daki 0 x +0,0 yazan kısımda +0,0 yazılı yeri dönme yönüne göre
ve istediğin teker hızına göre arttır veya azalt....
Bunu yaptıktan sonra tekerin olduğu layer'a motion blur eklersen daha gerçekçi olur....
2. önemli nokta....
Aracını hareketlendirmek için null object kullan.... araca ve tekerlere null object'i parent verirsen dönen tekerler araçla birlikte ilerleyecektir....
(3dmaxte yapılacak lastik gibi olmaz tabiki ama doğuş otonun wolsvagen reklamlarından birinde aynı bu anlattığım şekilde sahneye giriyor araç... yanılmıyorsam peugeot reklamlarından birindede vardı bu...)
Umarım atladığım bir nokta olmamıştır... (yazmadan önce denedim kaba taslak)
thengy- Daha Yeni
Meslek : Grafiker
Kullandığınız Programlar : Photoshop CS4 After Effects illustrator 3dsmax Trust TB-7300
Cevaplar icin tesekkürler.thengy arkadasimiz ne yapmak istedigimi anlatmis.Cevap veren bütün arkadaslara tesekküler
Edit: Arkadaslar dendigi gibi denedim ama yapamadim teker dönerken yamuluyor.Ben proje olarak ve malzemeleri yükledim bir bakarsaniz sevinirim.Umarim kizmazsiniz nede olsa acemiyiz )
http://rapidshare.com/files/168253111/verkan_proje.rar.html
Edit: Arkadaslar dendigi gibi denedim ama yapamadim teker dönerken yamuluyor.Ben proje olarak ve malzemeleri yükledim bir bakarsaniz sevinirim.Umarim kizmazsiniz nede olsa acemiyiz )
http://rapidshare.com/files/168253111/verkan_proje.rar.html
verkan- Şimdilik Azimli
dosyalarını indirip baktım....
png yaparken arka planları silmemişsin ve tekerlek layerı tam yuvarlak değil, sanırım sorun bu... proje dosyası açılmadı detaya bakamadım...
tekerleği yuvarlak olarak kesip geri kalan kısımlardan arkaplanı kaldır... png olarak kaydet ve none7interleave seçenei çıktığında none kalsın....
yukarda yazdıklarımı denedim önce ve sonuç olumlu oldu... tekrar gözden geçirirsen sorun kalkacaktır sanırım...
png yaparken arka planları silmemişsin ve tekerlek layerı tam yuvarlak değil, sanırım sorun bu... proje dosyası açılmadı detaya bakamadım...
tekerleği yuvarlak olarak kesip geri kalan kısımlardan arkaplanı kaldır... png olarak kaydet ve none7interleave seçenei çıktığında none kalsın....
yukarda yazdıklarımı denedim önce ve sonuç olumlu oldu... tekrar gözden geçirirsen sorun kalkacaktır sanırım...
thengy- Daha Yeni
Kullandığınız Programlar : Photoshop CS4 After Effects illustrator 3dsmax Trust TB-7300
evet tengy dedigin dogru problem sadece tekerlerin yamuk olmasindan kaynaklaniyormus.Olayi hallettim.Nasil yaptigimi anlatiyim.
Öncelikle google amcadan bir teker resmi buldum bunu ps'de png formatli olarak kaydettim.Benim arabayida tekerler ve arka plan dahil heryeri sildim.Sonra aftere bunlari attim.Arabanin etrafindaki maviligi keylight ile kaldirdim.Teker resmide arkada beyaz font oldugu icin color key yaptim.Tekeri yerine yerlestirdim dublicate yaptiktan sonra keyframa verdim ve enjoy
Ilginiz icin tesekkürler
Öncelikle google amcadan bir teker resmi buldum bunu ps'de png formatli olarak kaydettim.Benim arabayida tekerler ve arka plan dahil heryeri sildim.Sonra aftere bunlari attim.Arabanin etrafindaki maviligi keylight ile kaldirdim.Teker resmide arkada beyaz font oldugu icin color key yaptim.Tekeri yerine yerlestirdim dublicate yaptiktan sonra keyframa verdim ve enjoy
Ilginiz icin tesekkürler
verkan- Şimdilik Azimli
sorun değil... ama ps'da arabanın kasası ve tekerleğin arka planlarını silip png olarak kaydetseydin sanırım keylight ve color key'e gerek kalmayacaktı... aklında bulunsun....
ama sorunu bir çözmen iyi olmuş....
iyi çalışmalar...
ama sorunu bir çözmen iyi olmuş....
iyi çalışmalar...
thengy- Daha Yeni
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası