En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 404 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 404 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
After Effects 7.0'da Performans Problemleri
3 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
After Effects 7.0'da Performans Problemleri
After Effects 7.0'da yaşanabilecek yavaşlık sorunuyla ilgili yapabilecekleriniz.
Adobe After Effects'te render ve ekran çizimi hızını artırmak için gerçekleştirebileceğiniz çeşitli işlemler vardır. Bu işlemlerin çoğu After Effects 7.0 User Guide'da (After Effects 7.0 Kullanıcı Kılavuzu) 20. Bölümde Online Yardım (Help) sisteminde anlatılmaktadır. Yardım'ın içinde "performance and memory" kelimelerini aratarak, kullanım kılavuzundaki bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bu belgede bazı ilave ayrıntılar ve dokümtasyonda yer almayan ek bilgiler de bulunmaktadır.
Bu işleri gerçekleştirmeden önce, After Effects'in tüm güncellemelerini yaptığınızdan ve üçüncü parti eklentilerin (plug-in) son sürümlerine sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.
After Effects'in güncellemelerini indirmek için şu adresi kullanarak Adobe web sitesini ziyaret ediniz: www.adobe.com/support/downloads/main.html .
Üçüncü parti eklentilerin güncellemelerini yüklemek için, eklentinin üreticisinin web sitesini ziyaret ediniz.
Sistemin Optimize Edilmesi
Aşağıdaki işlemler sisteminizin daha verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir.
A) Windows kayıt defterini temizleyin (sadece Windows için)
Bir üçüncü parti kayıt defteri temizleme aracını kullanın. Talimatlar için, o araçla birlikte gelen dokümantasyonu inceleyin.
B) Başlangıç sırasında yüklenen gerekli olmayan uygulamaları kapatın
After Effects'ten çıkın ve daha sonra After Effects'teki işinizle ilgili olmayan başlangıç öğelerini kapatın.
Başlangıç sırasında yüklenen öğeleri kaldırmak için:
Windows XP'de:
Tüm açık uygulamalardan çıkın.
Başlat > Çalıştır'ı (Start > Run'ı) seçin, Aç (Open) kutusuna msconfig yazın ve Tamam'a (OK) tıklayın.
Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı (System Configuration Utility) iletişim kutusunda Başlangıç (Startup) sekmesine tıklayın.
Başlangıç Öğesi (Startup Items) listesinden gerekli olmayan uygulamaların yanındaki işareti kaldırın.
Tamam'a (OK) tıklayın ve Windows'u yeniden başlatın.
Not: Başlangıç öğelerini tekrar etkinleştirmek için, 1-5 arasındaki adımları tekrar edin fakat 4. adımda Tümünü Etkinleştir'i (Enable All) seçin.
Mac OS X v10.x'de:
Apple (Elma) menüsünden Sistem Tercihleri'ni (System Preferences) seçin, Hesaplar'a (Accounts) tıklayın ve sonra kullanıcı hesabınızı seçin.
Başlangıç Öğeleri (Startup Items) sekmesinde gerekli olmayan öğeleri seçin ve Sil'e (Delete) tıklayın.
Bilgisayarı yeniden başlatın.
İhtiyaç duyulmayan ve gerekli olmayan öğeleri [Macintosh Diski]/Library/StartupItems'ten Çöp Kutusuna sürükleyin.
Bilgisayarı yeniden başlatın
C) Ekran kartınız için en son çıkan aygıt sürücüsünü kurun.
En son sürücüyü elde etmek için ekran kartınızın üreticisiyle irtibat kurun. Sürücülerin kaldırılması ve yeniden kurulması için üreticinin talimatlarını takip edin.
D) İşletim sistemi için en son çıkan güncellemeleri kurun.
Kullanılabilir güncellemeler hakkında bilgi almak üzere Microsoft veya Apple'ın Web sitesini ziyaret edin.
After Effects'in ayarlarının optimize edilmesi
Bir After Effects projesinde aşağıdaki ayarlardan birini veya daha fazlasını uygulayarak render veya ekran yenileme hızını iyileştirebilirsiniz.
1. Uygun ivmelendirme (acceleration) seçeneklerini seçin.
After Effects, kompozisyon önizlemelerini hızlandıran ve değişikliklerinizi dinamik olarak güncelleyen tercih seçenekleri sağlamaktadır. OpenGL 1.5 veya sonrasına sahip bir ekran kartınız varsa, donanım ivmelendirmesini (hardware acceleration) seçin. Aksi halde After Effects'teki yazılım ivmelendirmesi (software acceleration) seçeneğini seçin. (OpenGL hakkında daha fazla bilgi için After Effects'in Yardımına bakınız.)
2. RAM Önizlemesini (RAM Preview) hızlandırmak için Renk Yönetimi Denetimi özelliğini kapatın.
Projenin tercihlerini (Project Preferences) kullanarak çalışılan bir renk alanı tanımladıysanız, şu adımları takip ederek renk yönetimi denetimini kapatın:
1. View menüsünden Proof Setup > Unmanaged'ı seçin.
2. View menüsünde Proof Colors'ın seçili olduğundan emin olun.
Not: Bu öğeler View menüsünde kullanılabilir halde değilse (gri renkteyse), renk yönetimi kullanımda değil demektir. Bu durumda lütfen sıradaki optimizasyon adımına geçiniz..
Bu adımlar renk yönetimini ekran olarak değiştirir ve projenin renk alanını değiştirmeden gerçek zamanlı RAM önizlemesine izin verir.
3. Kullanıcı arayüzü renkleri tercihinden degrade kullanımını kapatın.
1. Preferences iletişim kutusunun üst tarafındaki menüden User Interface Colors'ı seçin.
2. Use Gradients'ten seçimi kaldırın.
Adobe After Effects'te render ve ekran çizimi hızını artırmak için gerçekleştirebileceğiniz çeşitli işlemler vardır. Bu işlemlerin çoğu After Effects 7.0 User Guide'da (After Effects 7.0 Kullanıcı Kılavuzu) 20. Bölümde Online Yardım (Help) sisteminde anlatılmaktadır. Yardım'ın içinde "performance and memory" kelimelerini aratarak, kullanım kılavuzundaki bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bu belgede bazı ilave ayrıntılar ve dokümtasyonda yer almayan ek bilgiler de bulunmaktadır.
Bu işleri gerçekleştirmeden önce, After Effects'in tüm güncellemelerini yaptığınızdan ve üçüncü parti eklentilerin (plug-in) son sürümlerine sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.
After Effects'in güncellemelerini indirmek için şu adresi kullanarak Adobe web sitesini ziyaret ediniz: www.adobe.com/support/downloads/main.html .
Üçüncü parti eklentilerin güncellemelerini yüklemek için, eklentinin üreticisinin web sitesini ziyaret ediniz.
Sistemin Optimize Edilmesi
Aşağıdaki işlemler sisteminizin daha verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir.
A) Windows kayıt defterini temizleyin (sadece Windows için)
Bir üçüncü parti kayıt defteri temizleme aracını kullanın. Talimatlar için, o araçla birlikte gelen dokümantasyonu inceleyin.
B) Başlangıç sırasında yüklenen gerekli olmayan uygulamaları kapatın
After Effects'ten çıkın ve daha sonra After Effects'teki işinizle ilgili olmayan başlangıç öğelerini kapatın.
Başlangıç sırasında yüklenen öğeleri kaldırmak için:
Windows XP'de:
Tüm açık uygulamalardan çıkın.
Başlat > Çalıştır'ı (Start > Run'ı) seçin, Aç (Open) kutusuna msconfig yazın ve Tamam'a (OK) tıklayın.
Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı (System Configuration Utility) iletişim kutusunda Başlangıç (Startup) sekmesine tıklayın.
Başlangıç Öğesi (Startup Items) listesinden gerekli olmayan uygulamaların yanındaki işareti kaldırın.
Tamam'a (OK) tıklayın ve Windows'u yeniden başlatın.
Not: Başlangıç öğelerini tekrar etkinleştirmek için, 1-5 arasındaki adımları tekrar edin fakat 4. adımda Tümünü Etkinleştir'i (Enable All) seçin.
Mac OS X v10.x'de:
Apple (Elma) menüsünden Sistem Tercihleri'ni (System Preferences) seçin, Hesaplar'a (Accounts) tıklayın ve sonra kullanıcı hesabınızı seçin.
Başlangıç Öğeleri (Startup Items) sekmesinde gerekli olmayan öğeleri seçin ve Sil'e (Delete) tıklayın.
Bilgisayarı yeniden başlatın.
İhtiyaç duyulmayan ve gerekli olmayan öğeleri [Macintosh Diski]/Library/StartupItems'ten Çöp Kutusuna sürükleyin.
Bilgisayarı yeniden başlatın
C) Ekran kartınız için en son çıkan aygıt sürücüsünü kurun.
En son sürücüyü elde etmek için ekran kartınızın üreticisiyle irtibat kurun. Sürücülerin kaldırılması ve yeniden kurulması için üreticinin talimatlarını takip edin.
D) İşletim sistemi için en son çıkan güncellemeleri kurun.
Kullanılabilir güncellemeler hakkında bilgi almak üzere Microsoft veya Apple'ın Web sitesini ziyaret edin.
After Effects'in ayarlarının optimize edilmesi
Bir After Effects projesinde aşağıdaki ayarlardan birini veya daha fazlasını uygulayarak render veya ekran yenileme hızını iyileştirebilirsiniz.
1. Uygun ivmelendirme (acceleration) seçeneklerini seçin.
After Effects, kompozisyon önizlemelerini hızlandıran ve değişikliklerinizi dinamik olarak güncelleyen tercih seçenekleri sağlamaktadır. OpenGL 1.5 veya sonrasına sahip bir ekran kartınız varsa, donanım ivmelendirmesini (hardware acceleration) seçin. Aksi halde After Effects'teki yazılım ivmelendirmesi (software acceleration) seçeneğini seçin. (OpenGL hakkında daha fazla bilgi için After Effects'in Yardımına bakınız.)
2. RAM Önizlemesini (RAM Preview) hızlandırmak için Renk Yönetimi Denetimi özelliğini kapatın.
Projenin tercihlerini (Project Preferences) kullanarak çalışılan bir renk alanı tanımladıysanız, şu adımları takip ederek renk yönetimi denetimini kapatın:
1. View menüsünden Proof Setup > Unmanaged'ı seçin.
2. View menüsünde Proof Colors'ın seçili olduğundan emin olun.
Not: Bu öğeler View menüsünde kullanılabilir halde değilse (gri renkteyse), renk yönetimi kullanımda değil demektir. Bu durumda lütfen sıradaki optimizasyon adımına geçiniz..
Bu adımlar renk yönetimini ekran olarak değiştirir ve projenin renk alanını değiştirmeden gerçek zamanlı RAM önizlemesine izin verir.
3. Kullanıcı arayüzü renkleri tercihinden degrade kullanımını kapatın.
1. Preferences iletişim kutusunun üst tarafındaki menüden User Interface Colors'ı seçin.
2. Use Gradients'ten seçimi kaldırın.
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
Geri: After Effects 7.0'da Performans Problemleri
eh after her sistemde performans sorunu yaşar "ram"den ne versen yiyo çok aç gözlü :lol!:
slybee- O Artık Bir Kalfa
Meslek : R-TV-C
Kullandığınız Programlar : Premiere, After Effects, Photoshop
slybee demiş ki:eh after her sistemde performans sorunu yaşar "ram"den ne versen yiyo çok aç gözlü :lol!:
Mesela ben vista kullanıyorum hemen aero yu kapatıp renk düzenin modunu basic yapıo
haziran- Admin
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
SORU
bur soru buraya uygunmu bilmem ama ben ındırdım programı ama emınmısını bu program 200 mb ya yalnıslk olmasın
ekkan- Şimdilik Azimli
ekkan demiş ki:bur soru buraya uygunmu bilmem ama ben ındırdım programı ama emınmısını bu program 200 mb ya yalnıslk olmasın
1.200 gb olması lazım nası 200 mb ya :shock:
haziran- Admin
allahı deme yaaa lütfennn :( aglarım valla. valla tamı tamına 200 resmini cekp yoollayım istersen :( :( :( :( :( :(
ekkan- Şimdilik Azimli
verdiğin likleri ındırdımm :( ve nu kadar cıktı. nasıl ındırdıgımı sakın sorma:((
ekkan- Şimdilik Azimli
Peki kurdunmu programı sprun varmı garip yani 200 mb olması
haziran- Admin
hayır yuklemedim kurmadım yani hayatımda ilk defa öle sey göruyorum crak nasıl crakmıs öle bu
ekkan- Şimdilik Azimli
ekkan demiş ki:hayır yuklemedim kurmadım yani hayatımda ilk defa öle sey göruyorum crak nasıl crakmıs öle bu
Du bakalım bakarız bi çaresine ama gene 1.200 gb indirmen lazım
haziran- Admin
:D:D ben 1,50 biliyrdum hatta neden öle oldu bende anlamadım..
resmini cekeyim istersenin ahanda tamm 200 mb valla hi yaa şimdi amuda mı kalkayım ben ne yapayımm:D:D:
resmini cekeyim istersenin ahanda tamm 200 mb valla hi yaa şimdi amuda mı kalkayım ben ne yapayımm:D:D:
ekkan- Şimdilik Azimli
ekkan demiş ki::D:D ben 1,50 biliyrdum hatta neden öle oldu bende anlamadım..
After 7 sürümü 1.200 gb ama cs3 sürümünü bilmiyorum kaç gb belki o 1.500 gb dir
haziran- Admin
yav yasakı geceriz dimi haziran :( kıyak yap işte özelden at istersen ne bilim bildigim tek sey bugun ac kaldıgım :(
ekkan- Şimdilik Azimli
Forum kurallarını unutmayalım özkanekkan demiş ki:yav yasakı geceriz dimi haziran :( kıyak yap işte özelden at istersen ne bilim bildigim tek sey bugun ac kaldıgım :(
haziran- Admin
biliyorum kuralları haziran saol ama ne yapalım tamam.
saol
saol
ekkan- Şimdilik Azimli
ekkan demiş ki:biliyorum kuralları haziran saol ama ne yapalım tamam.
saol
haziran- Admin
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası