After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları
Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.

Join the forum, it's quick and easy

Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Yıldız Sinema Günleri
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptySalı 25 Ocak 2022, 16:12 tarafından ytusinema

» epic games reklamı
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptyPerş. 12 Eyl. 2019, 14:02 tarafından ainoslu.22

» Hesap silimi ya da banlanma
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptyC.tesi 31 Ağus. 2019, 09:04 tarafından gariban

» 10. Yıldız Kısa Film Festivali Geliyor!
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptyPaz 14 Mayıs 2017, 10:38 tarafından ytusinema

» After Effects Uzmanı Aranıyor (Ankara)
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptyCuma 14 Nis. 2017, 13:58 tarafından Kün Medya Yapım

» İÇERİ BAK LÜTFEN KAFAYI YİCEM
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptySalı 11 Nis. 2017, 10:55 tarafından korsankirici

» After Effects - Neon Text Efekti - Ders 8
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:32 tarafından theyamak

» After Effects - Tanıtım Animasyonu Kurumsal - Ders 7
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

» After Effects - Retro Intro Yapımı - Ders 6
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 583 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 583 Misafir :: 3 Arama motorları

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ceren0

Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
En iyi yollayıcılar
haziran
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Vote_lcapPremiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Voting_barPremiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Vote_rcap 
boronzox
Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Vote_lcapPremiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Voting_barPremiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Vote_rcap 
Hale
olivon
render
alpino
Joker
aloha34
mobidik
ypr

Anahtar-kelime

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın

Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo

2 posters

Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Empty Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo

Mesaj  NaRe_TuRKeY (Yasaklı) Çarş. 15 Ekim 2008, 16:29

Kardeşler istediğim zaman istediğim kareye ayrı eyrı efekt verilmiyo ya premiere de

mesela ben şöle yapmak istedim ama olmadı :

Particle illusions dan efekt aldım başarılı bir şekilde ve onu video ya koydum ve ama sorun şu mesela videonu 1. saniyesinde sağda 10. saniyesinde solda olmasını istiyorum efektin nasıl olcak ???
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
Daha Yeni
Daha Yeni

Meslek : Öğrenci - Lise

Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Empty Geri: Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo

Mesaj  emirkaan Çarş. 15 Ekim 2008, 17:33

Bahsettiğiniz şey videonun (yada resmi) sağa sola hareket etmesi küçülmesi yada büyümesi gibi işlemlerse bu peremiere'de "Motion" ile yapılıyor. Efekt kontrol panelinde videoyu seçince aktif olur...
emirkaan
O Artık Bir Kalfa
O Artık Bir Kalfa

Meslek : uıouıouıo
Kullandığınız Programlar : ıouıouıo

Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo Empty Geri: Premiere de istediğim yere (kareye) efekt veremiyo

Mesaj  NaRe_TuRKeY (Yasaklı) Çarş. 15 Ekim 2008, 17:48

nasıl yani resimle anlatırsan daha ii anlarım yinede sağol yardımlarını bekliyorum
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
Daha Yeni
Daha Yeni

Mesaj  emirkaan Çarş. 15 Ekim 2008, 19:05

Şuan resimle anlatamayacağım biraz tarif etmeye çalışayım;

Premiere'yi açtık ve bir dosya (video - resim) import ettik ve timeline'ye attık.

Öncelikle "Effect Controls" panelinin açık olup olmadığına bakıyoruz eğer açık değilse ki normalde açık olması lazım şu yolu izliyoruz: Window/Effect Controls.

Artık Effect Controls bölümü de açık şimdi timeline'deki klibi seçiyoruz. (Klibe tıklıyoruz)
Klibi seçtiğimizde "Effect Controls" bölümünde daha önce olmayan bazı efektler çıkıyıyor. "Motion" - "Opacity" - "Volume" (Eğer clip resimse "Volume" çıkmaz çünkü resimin sesi yoktur :D )

Bize bu efektlerden "Motion" lazım. Motion'un başındaki üçgen gibi işarete tıklayıp aşağı doğru açılmasını sağlıyoruz. Bunlar Motion'un parametreleridir.

Position: Klibin pozisyonunu ayarlamaya yarar yani konumunu...
Scale: Büyütme ve küçültme işlemi için
Rotation: Döndürmek için kullanılır.
Anchor Point: Klibin merkezini belirler...

Şimdi örnek bir işlem yapmaya çalışırsak:

Klibe tıkladık. Sonra klavyeden "Home" tuşuna basıp klibin başına geldik.
Position sekmesinin başındaki saat (pek saate benzemiyor başındaki simgeye tıkla işte :D) simgesine tıkladık. Böylelikle klibe "keyframe" verebileceğiz. Şimdi Position'un karşısındaki 360'ı değiştirelim. Bu sağa ve sola hareket için. 288 olan yukarı ve aşağı hareket için. Şimdi 360 olan değeri yükseltiyoruz taki klip ekrandan çıkana kadar.
Sonra klavyeden "END" tuşuna basıp klibin sonuna gidiyoruz. Buradada "Position"un karşısındaki değiştirdiğimiz değeri tekrar 360 yapıyoruz.

Böylelikle klibe hareket vermiş olduk. Başta ekranın dışındaydı sona yaklaştıkça ekrana gelmiş oldu.

Diğer parametreler için de durum böyle. Ne kadar anlaşılır oldu bilmem ama yapabileceğim bu hatta bitirmem gereken bir iş var geç bile kaldım şimdilik kolay gelsin....
emirkaan
O Artık Bir Kalfa
O Artık Bir Kalfa

Mesaj  NaRe_TuRKeY (Yasaklı) Çarş. 15 Ekim 2008, 20:57

taam çok saol kardeş bu forumda bana tek sen sahip çıktın oldu yaptım dediğini yindede vakit ayırdığın için sağol oldu::D:D:D:D:DD

eğer seninde bana işin düşerse söle ???!!!!;););))
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
Daha Yeni
Daha Yeni

Mesaj  emirkaan Çarş. 15 Ekim 2008, 21:09

NaRe_TuRKeY demiş ki:taam çok saol kardeş bu forumda bana tek sen sahip çıktın oldu yaptım dediğini yindede vakit ayırdığın için sağol oldu::D:D:D:D:DD

eğer seninde bana işin düşerse söle ???!!!!;););))

Rica ederim kardeşim işin görüldüyse ne mutlu. :D

Bu forumda kim müsaitse o mutlaka yardımcı olur bu sefer bana denk geldi Smile
emirkaan
O Artık Bir Kalfa
O Artık Bir Kalfa

Mesaj  NaRe_TuRKeY (Yasaklı) Çarş. 15 Ekim 2008, 21:11

kimse yardım etmiyo ki bana ya sanki zararım dokunuyo he :D diğer konulara mesaj atan bile yok ALLAH tan sen çıktın
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
NaRe_TuRKeY (Yasaklı)
Daha Yeni
Daha Yeni

- Similar topics