En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 199 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 199 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
TV Logosu...
3 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
TV Logosu...
öncelikle herkese selamm
kısaca özetlemek gerekirse; "ae" kullanıcısı olarak çok yeniyim. yerel bir tv kanalında grafiker olarak çalışıyorum. yeni yayın dönemi için logo hazırladım. bu logoya boyut ve hareket vermem gerekiyor. logotype in sol yanında iç içe sayılacak yakınlıkta iki yarım daire var ve onları ışıklandırıp hareketlendirmek istiyorum. açıkçası daha hangi efektin ne işe yaradığını doğru dürüst bilemediğim için size -.... efekti yada ... dersi- diyemiyorum. kısacası ne yapabilirim?
bu arada doğru forum başlığı altında konu açmadıysam şimdiden özür dilerim
kısaca özetlemek gerekirse; "ae" kullanıcısı olarak çok yeniyim. yerel bir tv kanalında grafiker olarak çalışıyorum. yeni yayın dönemi için logo hazırladım. bu logoya boyut ve hareket vermem gerekiyor. logotype in sol yanında iç içe sayılacak yakınlıkta iki yarım daire var ve onları ışıklandırıp hareketlendirmek istiyorum. açıkçası daha hangi efektin ne işe yaradığını doğru dürüst bilemediğim için size -.... efekti yada ... dersi- diyemiyorum. kısacası ne yapabilirim?
bu arada doğru forum başlığı altında konu açmadıysam şimdiden özür dilerim
nazliesra- Daha Yeni
Meslek : grafiker
Geri: TV Logosu...
Selam
O soldaki iki yarım dairenin oluşumunu bilmek öneri sunmak adına faydalı olur tabi yani resimmi solidmi, eğer solidse sağda efekt panelinden arama kısmına glow yazarsan glow efekti gelir bununla ışıklandırabilirsin, daha sonra hareketlendirmek istediğin biçime görede durum değişebilir, eğer 3 boyutlu benzeri hareketler edebilmek istiyorsan 3d kutucuğunu doldurmalısın ve layerin ayarlarını açtığında orada position ve rotate ayarları gelir, ilk olarak position vermek istiyorsan bunun solundaki saatçiğe tıklarsan bir keyframe atar daha sonra hareketin bitmesinin istediğin zamana timeline çizgisini götürüp orada position hareketini verirsen orayada otomatik bir keyframe gelir ve hareket tamamlanmış olur tabi istediğin gibi hareketi değştirebilirsin,
Rotation ve diğerleri içinde aynı yolu izlemen yeterlidir.
Bu arada konu Ders İsteklerinden AE genel sorunlara taşınmıştır.
O soldaki iki yarım dairenin oluşumunu bilmek öneri sunmak adına faydalı olur tabi yani resimmi solidmi, eğer solidse sağda efekt panelinden arama kısmına glow yazarsan glow efekti gelir bununla ışıklandırabilirsin, daha sonra hareketlendirmek istediğin biçime görede durum değişebilir, eğer 3 boyutlu benzeri hareketler edebilmek istiyorsan 3d kutucuğunu doldurmalısın ve layerin ayarlarını açtığında orada position ve rotate ayarları gelir, ilk olarak position vermek istiyorsan bunun solundaki saatçiğe tıklarsan bir keyframe atar daha sonra hareketin bitmesinin istediğin zamana timeline çizgisini götürüp orada position hareketini verirsen orayada otomatik bir keyframe gelir ve hareket tamamlanmış olur tabi istediğin gibi hareketi değştirebilirsin,
Rotation ve diğerleri içinde aynı yolu izlemen yeterlidir.
Bu arada konu Ders İsteklerinden AE genel sorunlara taşınmıştır.
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
https://servimg.com/view/12892107/1
bu çizdiğim logo. corel drawda hazırladım. benden istedikleri o iki dairenin -soldan sağa- ışıklı olarak geçişinin olması.
3d invigorator efekti ile boyut kazandırmaya çalıştım ama olmadı. çünkü "ai" kayıt istiyor açtığım solidde şekli kullanabilmem için. corelden taransparan ai export ettim olmadı, kabul etmedi. bu kez illustratorü kurdum makineye belki kabul eder diye ama kullanıcısı olmadığım için bir türlü transparan kayıt da yapamadım... anlayacağınız içinden çıkamadım.
(ayrıca 2-3 aydır ae kullanıyorum ve reklam hazırlıyorum çok detaylı olmasa da.)
bu çizdiğim logo. corel drawda hazırladım. benden istedikleri o iki dairenin -soldan sağa- ışıklı olarak geçişinin olması.
3d invigorator efekti ile boyut kazandırmaya çalıştım ama olmadı. çünkü "ai" kayıt istiyor açtığım solidde şekli kullanabilmem için. corelden taransparan ai export ettim olmadı, kabul etmedi. bu kez illustratorü kurdum makineye belki kabul eder diye ama kullanıcısı olmadığım için bir türlü transparan kayıt da yapamadım... anlayacağınız içinden çıkamadım.
(ayrıca 2-3 aydır ae kullanıyorum ve reklam hazırlıyorum çok detaylı olmasa da.)
nazliesra- Daha Yeni
Selamlar logoyu gördüm şöyle bir şey deneyebilirsiniz sadece iki daireyi corelden zeminini yeşil veya mavi veya herhangibirrenk (önemli olan dairelerde bulunan renk olmasın) atayarak kaydedin sonra AE ye atın ve keylight veya olor key ile zemii götürün daha sonra anchor point i dönmesini istediğiniz merkeze alın ve 3d özelliği vererek döndürün
ArmedA- O Artık Bir Kalfa
Meslek : Hayat
logo için bir taslak hazırladım ancak videoyu yüklemeyi beceremedim. yardımm...:IMG-HELP:
nazliesra- Daha Yeni
Biraz daha açıklayıcı anlatırsanız iyi olacak
3d stroke efektini kullanarak birşeyler yapmaya çalıştım ama tam olarak istediğimi etkiyi yakalayamadım... onu görmeniz için mesaja eklemeye çalıştım ama olmadı. onu nasıl yükleyebilirim?
nazliesra- Daha Yeni
rapidshare e yükleyebilirsiniz dosyanızı linki verirseniz bakarım
http://rapidshare.com/files/140462123/art_logo.rar.html
burada dosya...
burada dosya...
nazliesra- Daha Yeni
Tamam bakıyorum hemen
Edit:Evet
3d stroke olmamış rotation ve mask ile daha rahat yapılabilir logoyu
.cdr 11 olarak yollarsanız küçük bir örnek yapıp gönderirim hem iş
olmuş olur hemde yöntemi öğrenmiş olursunuz
Edit:Evet
3d stroke olmamış rotation ve mask ile daha rahat yapılabilir logoyu
.cdr 11 olarak yollarsanız küçük bir örnek yapıp gönderirim hem iş
olmuş olur hemde yöntemi öğrenmiş olursunuz
http://rapidshare.com/files/140476830/art_logo-.rar.html
ilgine ve bu kadar kısa sürede yardımıma koştuğun için teşekkür ederim.
ilgine ve bu kadar kısa sürede yardımıma koştuğun için teşekkür ederim.
nazliesra- Daha Yeni
Rica ederim saat 6 gibi gönderirim
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası