After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları
Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.

Join the forum, it's quick and easy

Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Yıldız Sinema Günleri
Path Sorunu EmptySalı 25 Ocak 2022, 16:12 tarafından ytusinema

» epic games reklamı
Path Sorunu EmptyPerş. 12 Eyl. 2019, 14:02 tarafından ainoslu.22

» Hesap silimi ya da banlanma
Path Sorunu EmptyC.tesi 31 Ağus. 2019, 09:04 tarafından gariban

» 10. Yıldız Kısa Film Festivali Geliyor!
Path Sorunu EmptyPaz 14 Mayıs 2017, 10:38 tarafından ytusinema

» After Effects Uzmanı Aranıyor (Ankara)
Path Sorunu EmptyCuma 14 Nis. 2017, 13:58 tarafından Kün Medya Yapım

» İÇERİ BAK LÜTFEN KAFAYI YİCEM
Path Sorunu EmptySalı 11 Nis. 2017, 10:55 tarafından korsankirici

» After Effects - Neon Text Efekti - Ders 8
Path Sorunu EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:32 tarafından theyamak

» After Effects - Tanıtım Animasyonu Kurumsal - Ders 7
Path Sorunu EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

» After Effects - Retro Intro Yapımı - Ders 6
Path Sorunu EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 300 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 300 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ceren0

Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
En iyi yollayıcılar
haziran
Path Sorunu Vote_lcapPath Sorunu Voting_barPath Sorunu Vote_rcap 
boronzox
Hale
olivon
render
alpino
Joker
aloha34
mobidik
ypr

Anahtar-kelime

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın

Path Sorunu

2 posters

Path Sorunu Empty Path Sorunu

Mesaj  shaman Salı 13 Mayıs 2008, 20:09

Arkadaşlar merhabalar.. Bir sıkıntım var benim..Path ile ilgili..syblee nin path text ile ilgili dersini izledim uyguladım ama önemli sorunlarım var. (hayatımda ilk kez ae yi açmış oldum Smile yaklaşık 15 saniyelik bir video, çaydanlık çekiliyor sadece... fakat kamere hareketi var.. ben path atıyorum sonra bir sonraki frame e geçiyorum page down tuşu ile dolayısıyla path im kaymış oluyor..tekrar düzeltiyorum ve tekrar diğer frame e geçiyorum. bu böyle video bitene kadar devam ediyor...vee en sonunda ne oluyor.. son frame de yaptığım path sabit kalıyor Smile her frame de kaydetmem ve sanırım path a "sen bu frame de burda dur, sonraki frame de hafiften sağa gel sonrakinde yukarı çık" gibi birşeyleri söyleyebilmem gerekiyor düz mantıkla Smile bunu nasıl yapabilirim bilemedim Smile bir de bu seçtiğim path in herşeyin temeli olduğunu düşünmüştüm.. yani istediğim effect i bu path e oturtabileceğimi tahmin ediyordum..çaydanlığımdan duman çıkmasını istediğimde smoke yazıp smoke rising effect ini seçtim ve path a bir türlü oturtamadım.. effect leri istediğim bir yola oturtmak için ayrı bir seçim mi vardır acaba?

Çok uzun oldu biliyorum arkadaşlar ama gerçekten çok acemiyim. Forumda bu konular daha önce aydınlatılmış olabilir. Fakat ben terimleri isimleri bilemediğimden görememiş olabilirim.. Kusuruma bakmayın bir süre..şimdiden teşekkürler hepinize
shaman
shaman
Daha Yeni
Daha Yeni

Meslek : sv

Path Sorunu Empty Geri: Path Sorunu

Mesaj  haziran Salı 13 Mayıs 2008, 20:44

Pathe o dediklerini söyleyebilmen için ilk başta path ın yanındaki saate timeline çizgini pathın başlamasını istediğin yere getirdikten sonra bir kere saatçiğe tıklayıp ilk keyframeyi oluşturman gerekiyor, ardında timeline çizgisini biraz ileri götürdüğünde kamera açısını değiştirdiğinde tekrar maskeyi tutuo istediğin yere taşıman gerekiyro bu taşıma işlemi sonucunda sonraki keyframe kendisini otomatik atar, böyle böyle işlemin bitene kadar devam ediyorsun sonra "0" tuşuna basarak render aldığında değişikliği görebilirsin

Duman efektinide çaydanlığa oturtmak için slybeenin aşağıdaki adresteki dersi izlemen kafi olacaktır

https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/motion-track-sahneye-nesne-ekleme-_-video-anlatym-_-t247.htm

Duman efektini çaydanlığa bağlaman gerekiyor bunu tracker ile yada yine maske path yolu ile yapabilirsin ama önce dediğim gibi yukarıdaki dersi izlemende fayda var,

Ayrıca aşağıdaki slybeenin dersindede sana mask path olayını anlatılacaktır, burda videonun süresi 14 dakikaya yakın ama sana lazım olan 10. dakikadan sonrasıdır, takıldığın yerde tekrar sorarsan elimizden geldiğince cevaplarız efenim kolay gelsin ;)

https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/maskeleme-dersi-_video-anlatym_-t202.htm

He unutmadan birde olivonun mask path derside burda var video sessiz ama çok yararlı bir ders

https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/manuel-yaprak-cogaltma-t379.htm

Buda daha uzun oldu galiba sende kusura bakma :D
haziran
haziran
Admin
Admin

Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)

Mesaj  shaman Çarş. 14 Mayıs 2008, 00:26

çok teşekkürler..derside indirdim..çok iyi oldu bahsettiklerin..duman efekti e yapabiliyorum artık "fıss" diye Smile
shaman
shaman
Daha Yeni
Daha Yeni

Mesaj  haziran Çarş. 14 Mayıs 2008, 00:27

shaman demiş ki:çok teşekkürler..derside indirdim..çok iyi oldu bahsettiklerin..duman efekti e yapabiliyorum artık "fıss" diye Smile

Ahahahha süper yaf çalışkan öğrencilerle çalışmakta ayrıca keyifli devamını bekliyoruz ona göre Smile
haziran
haziran
Admin
Admin

Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)

Mesaj  shaman Çarş. 14 Mayıs 2008, 00:30

Gelecek yeni çalışmalarım..Birazdan muhteşem cep telefonumla yeni bir çekim yapacağım..Üstüne biraz harf serpiştirsem yeter zaten Smile bakalım hadi hayırlısı Smile
shaman
shaman
Daha Yeni
Daha Yeni

Mesaj  haziran Çarş. 14 Mayıs 2008, 02:32

shaman demiş ki:Gelecek yeni çalışmalarım..Birazdan muhteşem cep telefonumla yeni bir çekim yapacağım..Üstüne biraz harf serpiştirsem yeter zaten Smile bakalım hadi hayırlısı Smile

Ee o muheteşem cep telefonun kamerasıyla 35 mm filmlere taş çıkartacak görüntüler almışsın, focus ayarıda varmıydı onun :laugh38-:
haziran
haziran
Admin
Admin

Mesaj  shaman Çarş. 14 Mayıs 2008, 02:45

dur sen bekle..bugünlük pilim bitti malum bünye yorgun..tamamlayamadım çalışmayı... o telefon daha neler yaptıracak bana Smile yok başka bir alternatifim ne yapayım...ne kadar çabuk geliştirirsem kendimi o kadar iyi olacak o yüzden de kamera falan almayı bekleyemem kesinlikle..idare edicem bir şekilde Smile
shaman
shaman
Daha Yeni
Daha Yeni

- Similar topics