En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 300 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 300 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
Path Sorunu
2 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası
Path Sorunu
Arkadaşlar merhabalar.. Bir sıkıntım var benim..Path ile ilgili..syblee nin path text ile ilgili dersini izledim uyguladım ama önemli sorunlarım var. (hayatımda ilk kez ae yi açmış oldum yaklaşık 15 saniyelik bir video, çaydanlık çekiliyor sadece... fakat kamere hareketi var.. ben path atıyorum sonra bir sonraki frame e geçiyorum page down tuşu ile dolayısıyla path im kaymış oluyor..tekrar düzeltiyorum ve tekrar diğer frame e geçiyorum. bu böyle video bitene kadar devam ediyor...vee en sonunda ne oluyor.. son frame de yaptığım path sabit kalıyor her frame de kaydetmem ve sanırım path a "sen bu frame de burda dur, sonraki frame de hafiften sağa gel sonrakinde yukarı çık" gibi birşeyleri söyleyebilmem gerekiyor düz mantıkla bunu nasıl yapabilirim bilemedim bir de bu seçtiğim path in herşeyin temeli olduğunu düşünmüştüm.. yani istediğim effect i bu path e oturtabileceğimi tahmin ediyordum..çaydanlığımdan duman çıkmasını istediğimde smoke yazıp smoke rising effect ini seçtim ve path a bir türlü oturtamadım.. effect leri istediğim bir yola oturtmak için ayrı bir seçim mi vardır acaba?
Çok uzun oldu biliyorum arkadaşlar ama gerçekten çok acemiyim. Forumda bu konular daha önce aydınlatılmış olabilir. Fakat ben terimleri isimleri bilemediğimden görememiş olabilirim.. Kusuruma bakmayın bir süre..şimdiden teşekkürler hepinize
Çok uzun oldu biliyorum arkadaşlar ama gerçekten çok acemiyim. Forumda bu konular daha önce aydınlatılmış olabilir. Fakat ben terimleri isimleri bilemediğimden görememiş olabilirim.. Kusuruma bakmayın bir süre..şimdiden teşekkürler hepinize
shaman- Daha Yeni
Meslek : sv
Geri: Path Sorunu
Pathe o dediklerini söyleyebilmen için ilk başta path ın yanındaki saate timeline çizgini pathın başlamasını istediğin yere getirdikten sonra bir kere saatçiğe tıklayıp ilk keyframeyi oluşturman gerekiyor, ardında timeline çizgisini biraz ileri götürdüğünde kamera açısını değiştirdiğinde tekrar maskeyi tutuo istediğin yere taşıman gerekiyro bu taşıma işlemi sonucunda sonraki keyframe kendisini otomatik atar, böyle böyle işlemin bitene kadar devam ediyorsun sonra "0" tuşuna basarak render aldığında değişikliği görebilirsin
Duman efektinide çaydanlığa oturtmak için slybeenin aşağıdaki adresteki dersi izlemen kafi olacaktır
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/motion-track-sahneye-nesne-ekleme-_-video-anlatym-_-t247.htm
Duman efektini çaydanlığa bağlaman gerekiyor bunu tracker ile yada yine maske path yolu ile yapabilirsin ama önce dediğim gibi yukarıdaki dersi izlemende fayda var,
Ayrıca aşağıdaki slybeenin dersindede sana mask path olayını anlatılacaktır, burda videonun süresi 14 dakikaya yakın ama sana lazım olan 10. dakikadan sonrasıdır, takıldığın yerde tekrar sorarsan elimizden geldiğince cevaplarız efenim kolay gelsin
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/maskeleme-dersi-_video-anlatym_-t202.htm
He unutmadan birde olivonun mask path derside burda var video sessiz ama çok yararlı bir ders
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/manuel-yaprak-cogaltma-t379.htm
Buda daha uzun oldu galiba sende kusura bakma
Duman efektinide çaydanlığa oturtmak için slybeenin aşağıdaki adresteki dersi izlemen kafi olacaktır
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/motion-track-sahneye-nesne-ekleme-_-video-anlatym-_-t247.htm
Duman efektini çaydanlığa bağlaman gerekiyor bunu tracker ile yada yine maske path yolu ile yapabilirsin ama önce dediğim gibi yukarıdaki dersi izlemende fayda var,
Ayrıca aşağıdaki slybeenin dersindede sana mask path olayını anlatılacaktır, burda videonun süresi 14 dakikaya yakın ama sana lazım olan 10. dakikadan sonrasıdır, takıldığın yerde tekrar sorarsan elimizden geldiğince cevaplarız efenim kolay gelsin
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/maskeleme-dersi-_video-anlatym_-t202.htm
He unutmadan birde olivonun mask path derside burda var video sessiz ama çok yararlı bir ders
https://aftereffects.catsboard.com/ae-turkce-dersler-f2/manuel-yaprak-cogaltma-t379.htm
Buda daha uzun oldu galiba sende kusura bakma
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
çok teşekkürler..derside indirdim..çok iyi oldu bahsettiklerin..duman efekti e yapabiliyorum artık "fıss" diye
shaman- Daha Yeni
shaman demiş ki:çok teşekkürler..derside indirdim..çok iyi oldu bahsettiklerin..duman efekti e yapabiliyorum artık "fıss" diye
Ahahahha süper yaf çalışkan öğrencilerle çalışmakta ayrıca keyifli devamını bekliyoruz ona göre
haziran- Admin
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
Gelecek yeni çalışmalarım..Birazdan muhteşem cep telefonumla yeni bir çekim yapacağım..Üstüne biraz harf serpiştirsem yeter zaten bakalım hadi hayırlısı
shaman- Daha Yeni
shaman demiş ki:Gelecek yeni çalışmalarım..Birazdan muhteşem cep telefonumla yeni bir çekim yapacağım..Üstüne biraz harf serpiştirsem yeter zaten bakalım hadi hayırlısı
Ee o muheteşem cep telefonun kamerasıyla 35 mm filmlere taş çıkartacak görüntüler almışsın, focus ayarıda varmıydı onun :laugh38-:
haziran- Admin
dur sen bekle..bugünlük pilim bitti malum bünye yorgun..tamamlayamadım çalışmayı... o telefon daha neler yaptıracak bana yok başka bir alternatifim ne yapayım...ne kadar çabuk geliştirirsem kendimi o kadar iyi olacak o yüzden de kamera falan almayı bekleyemem kesinlikle..idare edicem bir şekilde
shaman- Daha Yeni
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: Adobe After Effects :: After Effects Genel Sorunlar
1 sayfadaki 1 sayfası