En son konular
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 563 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 563 Misafir :: 2 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: ceren0
Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
Anahtar-kelime
Sosyal yer imi
Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın
1 Nisanın Gerçek Yüzü
+3
xander1982
longingwinds
haziran
7 posters
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: After Effects Forum Önerileri :: Az Biraz Nefes Alın Geyik Köşesi
1 sayfadaki 1 sayfası
1 Nisanın Gerçek Yüzü
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının daetkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der.
Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içdi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.
Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.
En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der.
Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içdi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.
Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.
haziran- Admin
Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
Geri: 1 Nisanın Gerçek Yüzü
arkadaşım inan hiç duymamıştım bunu.. ya nekadar acıdırki hep belirli günleri kutlarız gelenek haline getiririz fakat özünü araştırmak aklımıza gelmez.bizim en büyük eksiğimiz bu sanırım.
bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler arkadaşım
bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler arkadaşım
longingwinds- Şimdilik Azimli
Meslek : İthalat/İhracat
xander1982- O Artık Bir Kalfa
Meslek : -------
:GOODs:
Güzel bilgi haziran, teşekkürler..
Güzel bilgi haziran, teşekkürler..
mobidik- O Artık Bir Usta
Meslek : kelseM
Bence güzel değil ibret alınacak bir bilgi, bilinçlenmeli ve bazı cahilce yaptığımız hataları yapmamak adına güzel bilgi olabilir ama.
haziran- Admin
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)
Kesinlikle katılıyorum.bu bilgiden sonra bugün daha dikkatli davranacağımızı düşünüyorum
longingwinds- Şimdilik Azimli
Meslek : İthalat/İhracat
Merak etmeyin akillanmisik mesala mobidik bilir Canakkale deniz savaslarida da ingiliz donanmasi bir yuk gemisine birsuru asker doldurup ticari gemilerin serbest gecis hakkini kotuye kullanmak istemisler fakat gemi erken karaya oturmus ve askerler flikalarla karaya cikmak isterken hepsi bizim askerimiz tarafindan vurulmustur. Bu na birde turva plani demislerdir guya savasin ikinci truva ati olacakmis iste emparyel devleterin gercek kahramanligini gosteren bir anektot.
Açıklamama gerek yok ama neyse..Güzel derken ben ; bunu öğrendiğimiz iyi oldu anlamında demiştim..
Gerçi kimse de yanlış anlamamıştır beni elbet ama yazayım dedim yinede..
Aslında biz 1 Nisan'ı neden kutluyoruz, bu günde neler yapıyoruz ya da 1 Nisan'ı kutluyor muyuz bu da biraz tartışılır..
Haziran'ın yukarda yazdığı gerçektir ben bilmiyordum ama bizim insanımız 1 Nisanı kutsal vs. saymaz zaten..
İçimizde bir eşşek şakası yapma potansiyeli vardır, onu da şaka günü olarak adlandırılan 1 Nisanda dışavururuz..
Elin adamı 1 Nisanı başka türlü kutlar ona bir şey diyemem..Bir müslüman olarak da böyle bir şeyin başka türlü anılmasına da saygı göstermem..
Netice: Yukardaki bilgiyi öğrendikten sonra bunu birçok kişiye anlatacam,öğrendiğim çok iyi oldu..
Amma velakin bir eşşek şakası yapacaksam da bugüne denk getiririm..Çünkü bahanesi var..Bugün 1 Nisan
Biz 1 Nisanı kutlamıyoruz, 1 Nisan bizim eşşek şakası günümüze denk geliyor
Bilgiyi öğrenmekte fayda var tabiki ama fiiliyata geçirirken "bazı şeyleri"(şakaları) de niyet önemlidir..
Umarım yanlış anlaşılmam...
Gerçi kimse de yanlış anlamamıştır beni elbet ama yazayım dedim yinede..
Aslında biz 1 Nisan'ı neden kutluyoruz, bu günde neler yapıyoruz ya da 1 Nisan'ı kutluyor muyuz bu da biraz tartışılır..
Haziran'ın yukarda yazdığı gerçektir ben bilmiyordum ama bizim insanımız 1 Nisanı kutsal vs. saymaz zaten..
İçimizde bir eşşek şakası yapma potansiyeli vardır, onu da şaka günü olarak adlandırılan 1 Nisanda dışavururuz..
Elin adamı 1 Nisanı başka türlü kutlar ona bir şey diyemem..Bir müslüman olarak da böyle bir şeyin başka türlü anılmasına da saygı göstermem..
Netice: Yukardaki bilgiyi öğrendikten sonra bunu birçok kişiye anlatacam,öğrendiğim çok iyi oldu..
Amma velakin bir eşşek şakası yapacaksam da bugüne denk getiririm..Çünkü bahanesi var..Bugün 1 Nisan
Biz 1 Nisanı kutlamıyoruz, 1 Nisan bizim eşşek şakası günümüze denk geliyor
Bilgiyi öğrenmekte fayda var tabiki ama fiiliyata geçirirken "bazı şeyleri"(şakaları) de niyet önemlidir..
Umarım yanlış anlaşılmam...
Mobidik bende seni yanlış anlamadım, yanlış anlayabilecekler olabilir anlamında açıklama yaptım, sanıyorum bu durumda ben yanlış anlaşıldım
haziran- Admin
Yok aslında yanlış anlamadığını ama senin yazdığın cevap ile başkalarının yanlış anlayabileceğini düşünerek yazdım..
Öyle bir şey işte..
Öyle bir şey işte..
Ben burda hacli kumandanina gonderme yaptim saka maheyitine gelince bizim icin siradan bir gun saka yapmak ya da yapmamak size kalmis ama cogu esek sakasi sonra yapana patliyor bunu da unutmayalim
valla bu topik tam benlikmiş bugün 1 nisan okulda herkes birbirine saçma sapan şakalar yaptılar :O1H37193: ve tabii bana da
boronzox- Forum Yöneticisi
- Varsa Çalıştığınız Firma : Friilens
Meslek : Moşın Dizaynır
Kullandığınız Programlar : After Effects CS4
haziran'ın dedikleri elbette doğrudur....Hatta böyle bir günde çoğu
kişiye bunu bilmeden şaka yaptığım için kendimden utanıyorum.... :089-:
Ben de şöyle birşey söyleyim ve 1 Nisan'ı yıllardır şöyle bilirim;
1500'lü
yıllarda Yılbaşı 1 Nisan da idi...O yıllarda herkes birbirine hediye
verir ve şakalar yapardı....Yılbaşının 1 Ocak olduğu anlaşıldığı zaman
1 Nisan şakaları devam etti....Bazı rivayetlere göre de Avrupa da
birbirine 1 Nisan da hediye veren kişiler hâlâ varmış...
haziran verdiğin bilgi için de teşekkür ederim...Daha dikkatli davranmak gerekiyor demek ki....
kişiye bunu bilmeden şaka yaptığım için kendimden utanıyorum.... :089-:
Ben de şöyle birşey söyleyim ve 1 Nisan'ı yıllardır şöyle bilirim;
1500'lü
yıllarda Yılbaşı 1 Nisan da idi...O yıllarda herkes birbirine hediye
verir ve şakalar yapardı....Yılbaşının 1 Ocak olduğu anlaşıldığı zaman
1 Nisan şakaları devam etti....Bazı rivayetlere göre de Avrupa da
birbirine 1 Nisan da hediye veren kişiler hâlâ varmış...
haziran verdiğin bilgi için de teşekkür ederim...Daha dikkatli davranmak gerekiyor demek ki....
Roronoa Zoro- Daha Yeni
Meslek : muhasebe
Kullandığınız Programlar : After Effects kullanmaya çalışıyor....
Ben hiç nisan bir şakası yapmayan insan 2003 senesindemi yoksa ondan sonraki senelerdemi tam hatırlamıyorum ama işte bir kaç kişiye yaptım
Hale- O Artık Bir Usta
Meslek : Yok
After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları :: After Effects Forum Önerileri :: Az Biraz Nefes Alın Geyik Köşesi
1 sayfadaki 1 sayfası