After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları
Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.

Join the forum, it's quick and easy

Şu an ya üyemiz değilsiniz yada giriş yapmadınız, tüm imkanlarımızdan yararlanamıyorsunuz!
Üyemiz iseniz aşağıdaki bağlantılarımızdan Giriş yaparak, üyemiz değilseniz Kayıt olarak kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Yıldız Sinema Günleri
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptySalı 25 Ocak 2022, 16:12 tarafından ytusinema

» epic games reklamı
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptyPerş. 12 Eyl. 2019, 14:02 tarafından ainoslu.22

» Hesap silimi ya da banlanma
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptyC.tesi 31 Ağus. 2019, 09:04 tarafından gariban

» 10. Yıldız Kısa Film Festivali Geliyor!
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptyPaz 14 Mayıs 2017, 10:38 tarafından ytusinema

» After Effects Uzmanı Aranıyor (Ankara)
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptyCuma 14 Nis. 2017, 13:58 tarafından Kün Medya Yapım

» İÇERİ BAK LÜTFEN KAFAYI YİCEM
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptySalı 11 Nis. 2017, 10:55 tarafından korsankirici

» After Effects - Neon Text Efekti - Ders 8
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:32 tarafından theyamak

» After Effects - Tanıtım Animasyonu Kurumsal - Ders 7
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

» After Effects - Retro Intro Yapımı - Ders 6
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler EmptyPerş. 30 Mart 2017, 15:31 tarafından theyamak

Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?
Toplam 170 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 170 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 1614 kişi Paz 10 Tem. 2016, 20:42 tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 12710 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: ceren0

Kullanıcılarımız toplam 60796 mesaj attılar bunda 6689 konu
En iyi yollayıcılar
haziran
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler Vote_lcapKamera Titremesi Sorun/Öneriler Voting_barKamera Titremesi Sorun/Öneriler Vote_rcap 
boronzox
Kamera Titremesi Sorun/Öneriler Vote_lcapKamera Titremesi Sorun/Öneriler Voting_barKamera Titremesi Sorun/Öneriler Vote_rcap 
Hale
olivon
render
alpino
Joker
aloha34
mobidik
ypr

Anahtar-kelime

Sosyal yer imi

Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde After Effects, Photoshop Dersleri, 3DS Max Bilgi Paylaşım Forumları adresi saklayın ve paylaşın

Kamera Titremesi Sorun/Öneriler

5 posters

Kamera Titremesi Sorun/Öneriler Empty Kamera Titremesi Sorun/Öneriler

Mesaj  mobidik C.tesi 23 Şub. 2008, 14:29

Herkese merhaba,
1-Önce yaşadığım bir problemi anlatayım arzu ederseniz.
Şöyleki: Bir görüntü çekiyorum kameramla doğaldır ki titremeler oluyor..Bu titremeyi gidermek için de "slybee" hocamızın anllattığı "motion stabilize" dersinden yardım alıyorum.."Track pointleri"koyuyorum tarıyorum her şey normal. Fakat şöyle bir sorunum oluyor görüntüye "motion title" effectini uyguladığımda görüntünün altında siyah bir zemin oluşmuyor,görüntünün kendisinden birtane daha altta kalıyor,ve de tam anlamıyla ortaya zoom olmuyor.
Çıktıyı aldığımda titreme gitmiş oluyor ama yukardan aşağıdan köşelerden vs. çektiğim görüntünün belirli kısımları çıkıyor.
Örneğin; Bir adam var(kafadan ayağa görüyoruz) diyelim görüntüyü düzeltiyorum,motion title atıyorum,attığımda hafif kayan zeminde siyah bir yer göremiyorum da adamın ayaklarını görüyorum gibi..

Çok uzattım kusura bakmayın,açık açık yazayım dedim..

2-Çekimlerde(elle çekimlerde) kamera titremelerini daha sonra montaj kısmında kolayca giderebilmek için nasıl hileler önerirsiniz???
Burda bilgi olsun..

En son mobidik tarafından C.tesi 23 Şub. 2008, 14:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
mobidik
O Artık Bir Usta
O Artık Bir Usta

Meslek : kelseM

Kamera Titremesi Sorun/Öneriler Empty Geri: Kamera Titremesi Sorun/Öneriler

Mesaj  xander1982 C.tesi 23 Şub. 2008, 14:41

Simdi dostum benim onerim farkli olucak cekimlerde titretmeden cekmeyi dusundun mu genis aci kullan genellikle mesela zoom yerine de yaklas yaklasamiyorsan zoom gir ama zoomda elde titrer o yuzden sen bence ucuz yollu bir tripod edin fotograf tripodu da isini gorur sanirsam. Son olarak elde cekerken olabildigince sabit durmaya calis yuruyerek vs cekimlerde kamera daha da titrer. Umarim yardimci olabilmisimdir.

hıhoho
xander1982
xander1982
O Artık Bir Kalfa
O Artık Bir Kalfa

Meslek : -------

Mesaj  mobidik C.tesi 23 Şub. 2008, 15:03

Hocam öneriler için teşekkür ederim, fakat benim demek istediğim şöyle,diyelimki bir çekim var ve mecbursunuz elle çekmeye..Dar bir yerdesiniz..Ne yapalım ki o az da olsa titremeyi sonradan giderelim??
Ör: Oyuncunun arkasında duvar vasa belirgin 2 tane nokta mı çizelim?? gibi...

Edit: Kimse bakmayacak mı bana???
mobidik
O Artık Bir Usta
O Artık Bir Usta

Mesaj  haziran Ptsi 25 Şub. 2008, 00:58

Birde motion tile değerlerini düşürerek denemeni öneririm eğer yine oluyorsa motion tile eklemeden sadece taradıktan sonra siyah olan kısımları compositonda videonun resimleri kalacak şekilde büyüt, diğer taraflar yani siyah olan kısımlar compositon dışında kalsın sorunun kalmaz gibi geliyor bana ;)
haziran
haziran
Admin
Admin

Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)

Mesaj  mobidik Ptsi 25 Şub. 2008, 01:02

Tamam böyle deneyecem en kısa zamanda teşekkür ederim..
Peki görüntünün altında kalan kısım bende neden gri renkte ki??? Onu nerden değiştirebiliyoz :D Yani ben bir kompozisyon açtıpımda açılan ekran gri oluyor neden acaba???
mobidik
O Artık Bir Usta
O Artık Bir Usta

Mesaj  haziran Ptsi 25 Şub. 2008, 01:18

mobidik demiş ki:Tamam böyle deneyecem en kısa zamanda teşekkür ederim..
Peki görüntünün altında kalan kısım bende neden gri renkte ki??? Onu nerden değiştirebiliyoz :D Yani ben bir kompozisyon açtıpımda açılan ekran gri oluyor neden acaba???

Composition gri olmaz siyah gelir ama solid eklediğinde default olarak gri geliyor onu solid oluştururken orda renk ayarı var ordan istediğin rengi ayarlıyabiliyorsun yada sonradan değiştirmek istersen rengini değiştirmek istediğin layeri seçip yukardaki menüden layer/layer setting kısmından yapabiliyorsun zaten orayı açınca dikkatli baktığında renk panelini göreceksin ;)
haziran
haziran
Admin
Admin

Meslek : Admin! :D
Kullandığınız Programlar : After Effects, Premiere, Photoshop, Dreamweawer, (Birazda illustrator, Flash, Edius, Cinema4D, Max)

Mesaj  Abizot Ptsi 25 Şub. 2008, 23:13

stabilize etttinde videonun ortasını baz alarak harekete göre ayarlar bunu icin kenarlarda bg yi görursun ondan kurtulmanın tek yoluda zoom dur.
Abizot
Abizot
Şimdilik Azimli
Şimdilik Azimli

Meslek : gerek yok

Mesaj  elturco78 Perş. 24 Nis. 2008, 23:31

stabilize ettiğinde mutlaka bi taraflarda siyahlık cıkar, çünkü titremeyi gidermek için kendi içindeki ritme uygun bir titremeyi kendi yaratır program bu nedenle ya image scalesini biraz büyültceksin yada mirror efektini kullanacaksın, compositon renginin gri olmasına gelince compusiton ayarlarında background rengini griye ayarlamışsın onu settingden istediğin renge çevir
elturco78
Daha Yeni
Daha Yeni

Meslek : montaj

- Similar topics